Afstudeerder gezocht!

Marketing- en communicatieonderzoek

Voor een markt/doelgroep onderzoek én communicatieplan, is SEU op zoek naar een enthousiaste en zelfstandige afstudeerder. Het onderzoek richt zich op ondernemers binnen de uitzendbranche waarvan werknemers niet deelnemen aan het SEU Examen. Het onderzoek moet inzicht geven in waar de doelgroep zich bevindt en hoe wij hen kunnen bereiken en motiveren.

Omschrijving: De Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en afnemen van het branche examen Uitzendmedewerker. De uitzendbranche is een dynamische en snel veranderende markt. De wereld van werk verandert in hoog tempo door de toenemende flexibilisering en de vele wijzigingen in wet- en regelgeving. De flexbranche speelt hierop in door haar dienstverlening aan te passen. Door alle veranderingen verandert de functie van Intercedent en groeit de behoefte aan kennis. Opleiden en examineren komt steeds hoger op de agenda te staan. SEU heeft de ambitie haar marktaandeel te vergoten, daarom willen wij graag in contact komen met werkgevers en werknemers in de flexbranche die nog niet bekend zijn met SEU of ervoor kiezen om geen examen te doen.

Als stagiair ga jij je bezighouden met het opzetten en uitvoeren van een marktonderzoek (werkgevers, deelnemers en opleiders) ten behoeve van het in kaart brengen van de uitzendmarkt, met name gericht op uitzenders die niet deelnemen aan het SEU Examen. Het onderzoek geeft inzicht in:

 • ‘wie’ neemt niet deel aan het SEU Examen.
 • waarom kiest deze doelgroep niet voor het SEU Examen.
 • Wat is voor deze werkgevers/werknemers een reden om over te gaan tot certificering door middel van het SEU Diploma.

Het onderzoek resulteert in concrete conclusies en aanbevelingen met een opvolgend communicatieplan waarin wordt beschreven hoe de doelgroep kan worden bereikt.

Taken:

 • Opzetten van een plan van aanpak voor marktonderzoek
 • Uitvoeren van het marktonderzoek
 • Maken van analyses
 • Verwerken van de onderzoeksresultaten, samenstellen van de conclusies en schrijven van een rapport
 • Ontwikkelen communicatieplan aangaande het bereiken van de potentiële doelgroep
 • Presenteren onderzoeksrapport en communicatieplan

Eisen:

Je volgt de opleiding Marketing & Communicatie, Commerciële economie of MER

 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Je bent zelfstandig, flexibel en accuraat
 • Affiniteit met de uitzendbranche is een pré
 • Let op: SEU werkt conform het ‘nieuwe werken.’ Enkele faculteiten / begeleiders eisen een fulltime werkplek en/of een minimaal aantal fte per afdeling. Hierin kunnen wij helaas niet voorzien. Het spreekt voor zich dat wij zorgen voor een gedegen begeleiding!

Stichting Examens Uitzendbranche De Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) is een Stichting binnen de zeer dynamische en commerciële uitzendbranche. De SEU heeft ruime ervaring op het gebied van het examineren van uitzendmedewerkers. Inmiddels hebben duizenden uitzendmedewerkers het SEU diploma behaald en hiermee hun loopbaan een nieuwe impuls gegeven.

De belangrijkste doelstelling van de SEU is ‘het leveren van een bijdrage aan de kwaliteit en het niveau van de uitzendbranche.” Dit doet zij door het opstellen en afnemen van examens.

Arbeidsvoorwaarden Wij bieden je de ruimte om een gedegen stage of afstudeeropdracht uit te voeren bij een professionele stichting (Amersfoort). Je maakt kennis met de uitzendbranche en de markt voor opleiden en examineren. Wij maken gebruik van flexibele werkplekken en zorgen voor een goede begeleiding. Eventuele stage- en reiskostenvergoeding in overleg.

Interesse?

Ben jij enthousiast over deze opdracht en wil je reageren? Stuur jouw motivatie en CV per mail aan Barbara Kramer (Manager SEU) b.kramer@seu.nl. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Barbara Kramer. Zij is telefonisch bereikbaar via 033-45 41 099.