Hoe moet het SEU-examen er in de toekomst uitzien? 

Wij willen voorsorteren op toekomstige ontwikkelingen t.a.v. examinering, zodat deze blijft aansluiten bij de behoefte van examenkandidaten en hun werkgevers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan modulair – of functie-specifiek toetsen. 

Daarom hebben we een vragenlijst ontwikkeld om de wensen en behoeften van examenkandidaten en werkgevers te inventariseren. In deze vragenlijst komen onderwerpen aan bod als het huidige examen, functieniveaus, modulair- en functiegericht toetsen. Hoe wordt er opgeleid, en wat is er nodig als werknemers doorgroeien?  

Jouw input is ontzettend belangrijk. Je helpt mee aan de ontwikkeling van het SEU-examen van de toekomst. Vul jij ook de vragenlijst in? Zowel medewerkers als werkgevers in de flexbranche kunnen meedoen. 

Onder elke 100 respondenten wordt een bioscoopbon van € 25 verloot. Uiterlijk 1 juni ontvangen de winnaars een e-mail.  

Terug naar nieuws

Recente berichten

Toetselement optimaliseert kennisopbouw en ontwikkeling

In een wereld die voortdurend evolueert en waarin het bijhouden van kennis essentieel is, speelt permanente educatie (PE) een centrale rol voor werkende professionals, vooral in dynamische sectoren zoals de flexbranche. Om de effectiviteit van leeractiviteiten te vergroten en daadwerkelijke kennisoverdracht te meten heeft SEU een toetselement opgenomen in het PE kader. Lees in dit artikel over het belang van deze voorwaarde en de voordelen ervan voor zowel professionals als werkgevers in hun streven naar continue professionele groei.

Lees verder »

“Scholing is geen kostenpost maar een investering”

Als professionals in de uitzendbranche weten we allemaal hoe belangrijk scholing is. Maar waarom is het eigenlijk zo cruciaal? Barbara Kramer benadrukt de waarde van opleiden in een gesprek met Wim Davidse: scholing is niet alleen een kostenpost, maar vooral een slimme investering in het succes en groei van je bedrijf. Benieuwd naar de inzichten en visie van Barbara?

Lees verder »

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.