Kandidaat Payroll examen: “praktijkgericht, heel waardevol!”

Kandidaat Payroll examen: "praktijkgericht, heel waardevol!"

In 2018 schreven 17 deelnemers zich in voor het nieuwe Payroll examen. Eén van die 17 kandidaten voor het Payroll examen was Larissa Udo, backoffice medewerker bij A&E Personeelsdiensten. Tijd om te vragen naar haar ervaring.

‘Ik zou eerst de basisopleiding Intercedent gaan doen, maar bedacht toen dat de Payroll opleiding beter zou aansluiten bij mijn functie. Veel onderwerpen die aan bod komen in de lessen, kom ik ook tegen in de praktijk. Hoewel ik de kostprijs zelf niet hoef te berekenen was de theorie erachter verhelderend, het geeft inzicht.  Ik kom uit de horeca, dus zaken als de wet Poortwachter waren nieuw voor mij. Verder vond ik de onderwerpen ziektewet, uitkeringen en belastingen, waaronder de loonheffing, interessant. Voor mijn werk is het belangrijk om te weten hoe een loonstrook in elkaar steekt en waarom een bepaald bedrag wordt ingehouden.’

Larissa adviseert haar collega’s zeker om ook het SEU diploma Payroll te behalen. ‘Ook als je al wat langer in de branche werkt is de opleiding en het examen waardevol; je kennis en daarmee ook je werk krijgen meer diepgang. Wel één tip: onderschat het examen niet, een goede voorbereiding is een must!’

Wil je meer weten over het Payroll examen? Klik dan hier

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.