Maatregelen i.v.m. coronavirus

Aanpassingen examinering i.v.m. Coronavirus

Update 24-1-2022 

Onze examenlocaties zijn ‘coronaproof’ ingericht. Bij beperkende maatregelen vanuit de overheid kunnen de examens daarom gewoon doorgaan.

Op de locaties gelden de volgende regels: 

 • Zorg ervoor dat je max. 5 minuten voor het examen aanwezig bent. 
 • De wachtruimtes zijn geopend.
 • Houd in de wachtruimte 1,5 meter afstand.
 • Een mondkapje is verplicht bij binnenkomst en verplaatsing binnen het examencentrum.
 • De kluisjes bij examencentra kunnen gebruikt worden (m.u.v. locatie Amersfoort). 
 • Een corona-toegangsbewijs is niet nodig.
 • Als je ziekteverschijnselen hebt, blijf je thuis – ook als je een negatieve test hebt, bij gewone verkoudheid of hooikoorts). 

Neem ook het aangepaste reglement van de toetslocatie goed door. Houd de berichtgeving op deze webpagina en onze social media kanalen in de gaten voor actueel nieuws over coronamaatregelen.

Examens 
We  volgen de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM op.  Wij verzekeren je dat het doen van het examen een individuele aangelegenheid zal zijn, met inachtneming van alle geldende maatregelen. 

Dit zijn de examenlocaties

Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Borne, Breda,
Den Haag, Den Helder, Eindhoven, Heerlen, Leeuwarden, Leiden  Rotterdam, Vlissingen, Utrecht, Zwolle. 

Aangepaste regels examenlocaties

 • Eigen oortjes / koptelefoons zijn niet toegestaan. Koptelefoons worden op het Test Center aangeboden en uiteraard gereinigd. Eventueel kunnen haarnetjes worden gebruikt.
 • Heb je last van hooikoorts of andere verkoudheidsklachten? Dan kun je helaas niet toegelaten worden.  De klachten zijn namelijk niet te onderscheiden van coronaklachten. Daarnaast veroorzaakt het onrust en overlast bij andere kandidaten, aangezien aan hen niet kan worden uitgelegd dat het in dit geval om hooikoorts of verkoudheid gaat.

Inzage examens
Het inzien van een online examen is mogelijk: 

 • Wekelijks op dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur
 • Even weken op vrijdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur.
 • Oneven weken op woensdag van 15.00-16.00 uur.

Uiteraard met inachtneming van de bestaande maatregelen – waarbij wij uitgaan van minimaal 2 meter afstand. Daardoor is de capaciteit beperkt. Ook gelden er extra bepalingen. Neem deze vooraf goed door, zodat je de juiste spullen bij je hebt. Download de bepalingen hier.

Houd de berichtgeving op deze pagina of onze LinkedIn pagina in de gaten. Als daar aanleiding toe is, zullen we dit bericht aanvullen.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen

Annulering of wijzigen online examendatum i.v.m. coronaklachten

Een online examen kan normaal gesproken tot 7 dagen voor de examendatum tegen administratiekosten ( € 72,64 excl. BTW) worden gewijzigd. Wij maken echter een uitzondering als je vanwege coronaklachten en/of quarantaine geen examen kunt doen. In dat geval kun je het online examen tot aan het examenmoment (dus op de dag zelf, uiterlijk voor de starttijd van je examen) annuleren tegen administratiekosten.

Neem per e-mail contact met ons op. Mail naar info@seu.nl. Gaat het om de examendag zelf? Dan is het beter om te bellen. Ons nummer is 033 – 45 41 099.   

Heb je een mondeling examen geboekt? Dan gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Dit heeft te maken met het beperkt aantal deelnemers en de beschikbaarheid van een examinator plus evt. tolk. 

Veelgestelde vragen

Kosten

De normale wijzigings- en annuleringsregeling is van toepassing. Een uitzondering is wijzigen bij corona-achtige klachten. Lees meer hierover bij de berichtgeving bovenaan deze pagina

Kan ik mijn examen niet gewoon thuis doen?

Hier hebben wij op dit moment helaas geen mogelijkheden voor.

Inzage

Onder het kopje ‘inzage examens’ vind je meer informatie over de regels m.b.t. inzage.