Maatregelen i.v.m. Corona virus

Aanpassingen examinering i.v.m. Coronavirus

laatste update 8 april 2020 | bekijk veelgestelde vragen onderaan deze pagina
Op deze pagina vind je actueel nieuws over aanpassingen i.v.m. de corona maatregelen.

Vanaf dinsdag 7 april a.s. worden er op enkele locaties weer examens afgenomen, waarbij er diverse aanpassingen en voorzorgsmaatregelen gelden om de richtlijnen van de overheid te volgen. Voorop staat dat het verantwoord en veilig moet zijn voor zowel medewerkers als kandidaten.
We kunnen ons voorstellen dat doorgang van examens wellicht vragen bij je oproept. Is dit geen groepsbijeenkomst? Mag dit wel vanuit de overheid? Wij verzekeren je dat het doen van het examen een individuele aangelegenheid zal zijn, met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen die nu gelden. Dit is ook besproken en akkoord bevonden met het bevoegd gezag (politie en handhaving).

 

Hoe wordt de examenafname weer opgestart?

  • Niet alle testlocaties openen hun deuren. We starten op 7 april a.s. als eerste met examens op de locaties in Arnhem en Den Haag.  Of er nog meer locaties volgen en zo ja welke, maken we binnenkort bekend.
  • De testlocaties draaien op halve capaciteit: er is altijd een lege werkplek tussen twee kandidaten. Er gelden diverse andere beperkingen op de examenlocaties. Deze staan in dit Test Center reglement. Lees deze vooraf goed door. Dit reglement geldt tot 1 juni.
  • Vanwege de beperking in locaties kunnen niet alle geboekte examens doorgaan.  Wij begrijpen dat het belangrijk voor je is om zo snel mogelijk examen te kunnen doen en daar doen we ons uiterste best voor. Op dit moment gaat veiligheid echter boven alles.
  • We kunnen ons voorstellen dat doorgang van examens wellicht vragen bij je oproept. Is dit geen groepsbijeenkomst? Mag dit wel vanuit de overheid? Wij verzekeren je dat het doen van het examen een individuele aangelegenheid zal zijn, met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen die nu gelden. Dit is ook besproken en akkoord bevonden met het bevoegd gezag (politie en handhaving).

 

Heb je een examen geboekt in de week van 7 april?

Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om je te informeren over het wel of niet doorgaan van je  examen. Je hoort in ieder geval uiterlijk vrijdag 3 april van ons. Wij verzoeken je om geen contact met ons op te nemen, maar te wachten tot wij jou benaderen.

Heb je een examen geboekt op 14 april of later?

We begrijpen dat je benieuwd bent of je examen doorgaat. Je ontvangt in de week van 6 t/m 10 april (week 15) een bericht van ons. We verzoeken je geen contact met ons op te nemen, maar te wachten op dit bericht. Zo zorgen we ervoor dat onze klantenservicemedewerkers voldoende capaciteit hebben om eerst de kandidaten te benaderen die vóór 14 april een examen gepland hadden.

Heb je een examen geboekt op 1 juni of later?

Op dit moment ziet het ernaar uit dat het examen gewoon door kan gaan. Als de situatie op enig moment toch wijzigt, zullen wij hierover communiceren via onze website en naar de betreffende kandidaten.

Wij werken er hard aan om zoveel mogelijk kandidaten op een zo veilig mogelijke manier examen te laten doen. Het kost tijd om dit zorgvuldig op te zetten. We vragen om je begrip als dit bericht nog niet al je vragen beantwoord. Houd deze pagina in de gaten voor actuele informatie. Kandidaten ontvangen persoonlijk bericht.

Bedankt voor je begrip!

Inzage examens aangepast 

Het is  het weer mogelijk om online examens in te zien. Tot 1 juni wordt de inzage georganiseerd op woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur. Uiteraard met inachtneming van de bestaande maatregelen – waarbij wij uitgaan van minimaal 2 meter afstand. Daardoor is de capaciteit beperkt. Ook gelden er extra bepalingen. Neem deze vooraf goed door, zodat je de juiste spullen bij je hebt. Download de bepalingen hier . 


Updates tot en met 30 maart 2020

Tot 6 april a.s. worden er geen examens afgenomen. Als je in deze periode een examen gepland hebt, dan kun je deze omboeken. Kandidaten hebben daarvoor een mail ontvangen met een boekingslink.
Als je niet vóór 20 maart hebt omgeboekt, dan is je examen door het systeem omgeboekt naar een willekeurige datum na 6 april 2020. Deze kan wel gewijzigd worden met de link, maar dit moet dan wel binnen de annuleringstermijn.

Wij vertrouwen erop dat na 6 april a.s. alle examens weer kunnen worden afgelegd. Dat betekent dat voor alle examens die zijn geboekt voor een examendatum op of na 7 april 2020 de gebruikelijke annuleringstermijn van minimaal 7 werkdagen voor de examendatum weer van toepassing is. Dus een examen van bijvoorbeeld 7 april a.s. kan uiterlijk 26 maart 2020 worden gewijzigd. Wijzigen of annuleren bedraagt € 72,64 excl. BTW. De aanvraag voor annulering of verschuiving van de examendatum moet voorzien zijn van een akkoordverklaring voor de wijzigingskosten. Als de werkgever het examen betaalt, dient deze akkoord te gaan.
Als de corona maatregelen langer van kracht moeten zijn, dan nemen wij uiteraard passende maatregelen.

Wij begrijpen dat de impact van deze maatregel groot is, maar rekenen op je begrip. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via info@seu.nl.

Houd de berichtgeving op deze pagina of onze LinkedIn pagina in de gaten. Als daar aanleiding toe is, zullen we dit bericht aanvullen.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waarom gaan de examens niet door?

We volgen de oproep van de overheid om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Bovendien zijn bijeenkomsten met meerdere personen tot 1 juni niet toegestaan. We willen onze kandidaten en medewerkers zo goed mogelijk beschermen. Daarom hebben wij besloten om alle examens op te schorten.   Onze examenlocaties zijn in deze periode gesloten. Bovenaan deze pagina vind je actuele informatie over de data tot wanneer we deze maatregel nemen.

Wanneer kan ik wel weer examen doen?

Wij volgen de richtlijnen van de overheid. Bovenaan deze pagina staat actuele informatie vanaf wanneer je weer een examendatum kunt inplannen. Als de overheid aangekondigt dat de maatregelen worden verlengd  kijken we wat voor onze examens de juiste afweging is. Op deze pagina vind je al het actuele nieuws hierover.

Ik heb een nieuwe examendatum toegewezen gekregen?

Als je zelf nog geen nieuwe examendatum hebt gepland, heeft het systeem automatisch een nieuwe datum gegenereerd. Deze datum kun je zelf wijzigen met de boekingslink uit de mail. Houd hierbij wel rekening met onze annuleringstermijn.

Kosten

In deze uitzonderlijke situatie zijn alle wijzigingen in boekingen met een examendatum tot en met 6 april kosteloos. Voor examens vanaf 7 april gelden weer de termijnen en kosten conform ons examenreglement.

 

Kan ik mijn examen niet gewoon thuis doen?

Hier hebben wij op dit moment helaas geen mogelijkheden voor.

 

Inzage

Ik zou mijn gemaakte examen binnenkort bij jullie komen inzien. Gaat dit door? Nee, alle inzagemomenten tot en met 6 april komen te vervallen. Wij nemen contact met je op om een nieuwe afspraak te maken.