Maatregelen i.v.m. Corona virus

Aanpassingen examinering i.v.m. Coronavirus

laatste update 22-3-2021

Op deze pagina vind je actueel nieuws over aanpassingen i.v.m. de corona maatregelen. 
Bekijk onderaan deze pagina de speciale regels van de examenlocaties en veelgestelde vragen. Let hierbij ook op de regels m.b.t.  mondkapjes gebruik en evt. uitzonderingen. Neem ook het aangepaste reglement goed door.

Houd de berichtgeving op deze webpagina en onze social media kanalen in de gaten voor actueel nieuws over coronamaatregelen.

Examens tijdens lockdown

Tijdens de lockdown gaan de online examens op de toetlocaties door. We  volgen hierbij de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM op. 
Op de examenlocaties zijn diverse aanpassingen en voorzorgsmaatregelen genomen om de richtlijnen van de overheid te volgen.  Wij verzekeren je dat het doen van het examen een individuele aangelegenheid zal zijn, met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen die nu gelden. 
Alle toetslocaties zijn coronaproof gecertificeerd door de Examenkamer.

Dit zijn de examenlocaties

Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Borne, Breda,
Den Haag, Den Helder, Eindhoven, Heerlen, Leeuwarden, Leiden  Rotterdam, Vlissingen, Utrecht, Zwolle. 

Beperkte capaciteit, boek tijdig!

Het boeken van nieuwe examens is mogelijk op basis van de binnen de corona maatregelen beschikbare capaciteit.  Omdat we zoveel mogelijk mensen examen willen laten doen, zijn de openingstijden van de toetslocaties verruimd. Toch raden we je aan tijdig te boeken, want de toetslocaties zijn sneller vol dan anders!

Aangepaste regels examenlocaties

  • Mondkapjes zijn verplicht bij bewegingen in alle toetslocaties. Kandidaten moeten zelf een mondkapje meenemen. Zodra je op je plek zit en bezig bent met het examen mag je het mondkapje af doen.  Ook de surveillant/toezichthouder draagt een mondkapje bij bewegingen door de toetslocatie.
  • Uitzondering op de mondkapjesplicht vanwege een medische reden dient uiterlijk 1 werkdag vóór het examen kenbaar gemaakt te worden bij het secretariaat (e-mail info@seu.nl) zodat de toetslocatie hiervan op de hoogte kan worden gesteld.  Kijk voor meer informatie over de uitzonderingsregel op www.rijksoverheid.nl.
  • De examenlocaties draaien op halve capaciteit. Er gelden diverse andere beperkingen op de examenlocaties. Deze staan in dit Test Center reglement. Lees deze vooraf goed door.
  • Houd er rekening mee dat je vooraf aan het examen geen gebruik kunt maken van het toilet.
  • Eigen oortjes / koptelefoons zijn niet toegestaan. Koptelefoons worden op het Test Center aangeboden en uiteraard gereinigd. Eventueel kunnen haarnetjes worden gebruikt.
  • Heb je last van hooikoorts of andere verkoudheidsklachten? Dan kun je helaas niet toegelaten worden.  De klachten zijn namelijk niet te onderscheiden van coronaklachten. Daarnaast veroorzaakt het onrust en overlast bij andere kandidaten, aangezien aan hen niet kan worden uitgelegd dat het in dit geval om hooikoorts of verkoudheid gaat.
  • Afstand tussen kandidaten: op diverse testcenterlocaties zitten kandidaten in zogenoemde pods, waarin ze afgeschermd zitten van andere kandidaten. Als je in de pod zit, is er tussen kandidaten 1,5 meter afstand, maar je bent wel afgeschermd van elkaar.  Om te voorkomen dat kandidaten tegelijk opstaan en daardoor niet voldoende afstand van elkaar kunnen houden, moet je je vinger opsteken als je hulp nodig hebt op klaar bent met het examen.  Zo kan de surveillant aangeven welke kandidaat mag opstaan.

Inzage examens
Het is het weer mogelijk om online examens in te zien.

  • Wekelijks op dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur
  • Even weken op vrijdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur.
  • Oneven weken op woensdag van 15.00-16.00 uur.

Uiteraard met inachtneming van de bestaande maatregelen – waarbij wij uitgaan van minimaal 2 meter afstand. Daardoor is de capaciteit beperkt. Ook gelden er extra bepalingen. Neem deze vooraf goed door, zodat je de juiste spullen bij je hebt. Download de bepalingen hier.

Houd de berichtgeving op deze pagina of onze LinkedIn pagina in de gaten. Als daar aanleiding toe is, zullen we dit bericht aanvullen.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen

Annulering of wijzigen examendatum

De normale wijzigings- en annuleringsregeling is van toepassing. Dit betekent dat je uiterlijk 7 werkdagen voor een examen de datum kunt wijzigen. Dat regel je in MijnSEU. 
Wijzigen of annuleren bedraagt € 72,64 excl. BTW en dient direct via Ideal voldaan te worden. 

Wat te doen bij corona klachten  
Heb je klachten die op corona duiden? Blijf dan thuis. Neem in dat geval uiterlijk 1 dag voor de examendatum per e-mail contact met ons op. Mail naar info@seu.nl

Veelgestelde vragen

Kosten

De normale wijzigings- en annuleringsregeling is van toepassing. Een uitzondering is wijzigen bij corona-achtige klachten. Lees meer hierover bij de berichtgeving bovenaan deze pagina

Kan ik mijn examen niet gewoon thuis doen?

Hier hebben wij op dit moment helaas geen mogelijkheden voor.

Inzage

Onder het kopje ‘inzage examens’ vind je meer informatie over de regels m.b.t. inzage.