Maatregelen i.v.m. Corona virus

Aanpassingen examinering i.v.m. Coronavirus

laatste update 13-1-2021

Op deze pagina vind je actueel nieuws over aanpassingen i.v.m. de corona maatregelen. | Bekijk onderaan deze pagina de speciale regels van de examenlocaties en veelgestelde vragen. Let hierbij ook op de regels m.b.t.  mondkapjes gebruik en evt. uitzonderingen. Neem ook het aangepaste reglement goed door.

Houd de berichtgeving op deze webpagina en onze social media kanalen in de gaten voor actueel nieuws over coronamaatregelen.

Verlenging lockdown

De lockdown is verlengd tot 9 februari a.s. Deze verlenging heeft geen invloed op de voortgang van onze online examens, die op een toetslocatie worden afgenomen. We blijven examens afnemen en volgen hierbij de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM op.  Voor de mondelinge examens nemen wij tijdig contact op met de deelnemers.

Coulance kandidaten
Je beslist zelf of je in staat bent om examen te doen. Het advies van het RIVM is daarbij leidend. Dit om te voorkomen dat je een besmettingsrisico vormt voor andere mensen. Mocht je op basis hiervan het examen willen uitstellen, dan kun je kosteloos wijzigen. Dit geldt voor reeds geboekte examens t/m 19 januari 2021. Neem hiervoor per e-mail contact met ons op via info@seu.nl.

De volgende examenlocaties zijn geopend: Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Borne, Breda, Den Haag, Den Helder, Eindhoven, Heerlen, Leeuwarden, Leiden  Rotterdam, Vlissingen, Utrecht, Zwolle. De examenlocatie in Ermelo blijft gesloten.
Het boeken van nieuwe examens is mogelijk op basis van de binnen de corona maatregelen beschikbare capaciteit.  Omdat we zoveel mogelijk mensen examen willen laten doen, zijn de openingstijden van de toetslocaties verruimd. Toch raden we je aan tijdig te boeken, want de toetslocaties zijn sneller vol dan anders!

Corona-proof gecertificeerde examenlocaties 
Verantwoord en veilig examen doen op onze toetslocaties, dat is waar we voor staan.  De volgende test-centers hebben het corona-proof certificaat ontvangen van de Examenkamer: Arnhem,  Amsterdam, Amersfoort, Breda, Den Haag, Leeuwarden, Rotterdam en Zwolle.

Aangepaste regels examenlocaties

 • Het actuele overzicht van geopende examenlocaties vind je bovenaan deze pagina.
 • Mondkapjes zijn verplicht bij bewegingen in alle toetslocaties. Kandidaten moeten zelf een mondkapje meenemen. Zodra je op je plek zit en bezig bent met het examen mag je het mondkapje af doen.  Ook de surveillant/toezichthouder draagt een mondkapje bij bewegingen door de toetslocatie.
 • Uitzondering op de mondkapjesplicht vanwege een medische reden dient uiterlijk 1 werkdag vóór het examen kenbaar gemaakt te worden bij het secretariaat (email info@seu.nl) zodat de toetslocatie hiervan op de hoogte kan worden gesteld.  Kijk voor meer informatie over de uitzonderingsregel op www.rijksoverheid.nl.
 • De examenlocaties draaien op halve capaciteit. Er gelden diverse andere beperkingen op de examenlocaties. Deze staan in dit Test Center reglement. Lees deze vooraf goed door.
 • Houd er rekening mee dat je vooraf aan het examen geen gebruik kunt maken van het toilet.
 • Eigen oortjes / koptelefoons zijn niet toegestaan. Koptelefoons worden op het Test Center aangeboden en uiteraard gereinigd. Eventueel kunnen haarnetjes worden gebruikt.
 • Heb je last van hooikoorts of andere  verkoudheidsklachten? Dan kun je helaas niet toegelaten worden.  De klachten zijn namelijk niet te onderscheiden van coronaklachten. Daarnaast veroorzaakt het onrust en overlast bij andere kandidaten, aangezien aan hen niet kan worden uitgelegd dat het in dit geval om hooikoorts of verkoudheid gaat.
 • Afstand tussen kandidaten: op diverse testcenterlocaties zitten kandidaten in zogenoemde pods, waarin ze afgeschermd zitten van andere kandidaten. Als je in de pod zit, is er tussen kandidaten 1,5 meter afstand, maar je bent wel afgeschermd van elkaar.  Om te voorkomen dat kandidaten tegelijk opstaan en daardoor niet voldoende afstand van elkaar kunnen houden, moet je je vinger opsteken als je hulp nodig hebt op klaar bent met het examen.  Zo kan de surveillant aangeven welke kandidaat mag opstaan.

 

Geboekte examens

Als de situatie op enig moment wijzigt, zullen wij hierover communiceren op deze pagina. Kandidaten ontvangen persoonlijk bericht. Wij werken er hard aan om zoveel mogelijk kandidaten op een zo veilig mogelijke manier examen te laten doen. Houd deze pagina in de gaten voor actuele informatie.


Annulering of wijzigen examendatum

De normale wijzigings- en annuleringsregeling is weer van toepassing. Dit betekent dat je uiterlijk 7 werkdagen voor een examendatum je verzoek  kunt mailen naar info@seu.nl.
Wijzigen of annuleren bedraagt € 72,64 excl. BTW. De aanvraag voor annulering of verschuiving van de examendatum moet voorzien zijn van een akkoordverklaring voor de wijzigingskosten. Als de werkgever het examen betaalt, dient deze akkoord te gaan.


Inzage examens  

Het is het weer mogelijk om online examens in te zien. 

 • Wekelijks dinsdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur
 • Even weken vrijdagochtend, van 09:00 tot 10.00 uur
 • Oneven weken op woensdag van 15.00 tot 16.00 uur

Uiteraard met inachtneming van de bestaande maatregelen – waarbij wij uitgaan van minimaal 2 meter afstand. Daardoor is de capaciteit beperkt. Ook gelden er extra bepalingen. Neem deze vooraf goed door, zodat je de juiste spullen bij je hebt. Download de bepalingen hier . 

Houd de berichtgeving op deze pagina of onze LinkedIn pagina in de gaten. Als daar aanleiding toe is, zullen we dit bericht aanvullen.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

 

Kosten

Sinds 1 mei jl. is de normale wijzigings- en annuleringsregeling weer van toepassing. Lees meer hierover bij de berichtgeving bovenaan deze pagina.

Kan ik mijn examen niet gewoon thuis doen?

Hier hebben wij op dit moment helaas geen mogelijkheden voor.

Inzage

 • Wekelijks dinsdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur (vanaf 1 september)
 • Even weken vrijdagochtend, van 09:00 tot 10.00 uur
 • Oneven weken op woensdag van 15.00 tot 16.00 uur

Bovenaan deze pagina vind je meer informatie over de regels m.b.t. inzage.