Maatregelen i.v.m. Corona virus

Aanpassingen examinering i.v.m. Coronavirus

laatste update 7 juli 2020

Op deze pagina vind je actueel nieuws over aanpassingen i.v.m. de corona maatregelen. | Bekijk veelgestelde vragen onderaan deze pagina en neem het aangepaste reglement door.

De volgende examenlocaties zijn inmiddels geopend: Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam (heropent 6 juli na verbouwing), Apeldoorn, Arnhem, Assen, Borne, Breda, Den Haag, Den Helder, Eindhoven, Heerlen, Leeuwarden, Leiden  Rotterdam, Vlissingen, Utrecht, Zwolle.
Het boeken van nieuwe examens is mogelijk op basis van de binnen de corona maatregelen beschikbare capaciteit.  Omdat we zoveel mogelijk mensen examen willen laten doen, zijn de openingstijden van de toetslocaties verruimd. Toch raden we je aan tijdig te boeken, want de toetslocaties zijn sneller vol dan anders!

Corona-proof gecertificeerde examenlocaties 
Verantwoord en veilig examen doen op onze toetslocaties, dat is waar we voor staan.  De volgende test-centers hebben het corona-proof certificaat ontvangen van de Examenkamer: Arnhem,  Amsterdam, Amersfoort, Breda, Den Haag, Leeuwarden, Rotterdam en Zwolle.

Op de examenlocaties zijn diverse aanpassingen en voorzorgsmaatregelen genomen om de richtlijnen van de overheid te volgen.  Wij verzekeren je dat het doen van het examen een individuele aangelegenheid zal zijn, met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen die nu gelden. Dit is ook besproken en akkoord bevonden met het bevoegd gezag (politie en handhaving).

Aangepaste regels examenlocaties

  • Stap voor stap openen de examenlocaties. Het actuele overzicht vind je bovenaan deze pagina.
  • De examenlocaties draaien op halve capaciteit. Er gelden diverse andere beperkingen op de examenlocaties. Deze staan in dit Test Center reglement. Lees deze vooraf goed door.
  • Houd er rekening mee dat je vooraf aan het examen geen gebruik kunt maken van het toilet.
  • Gebruik van handschoenen is verplicht. Er is een beperkte voorraad, daardoor kan het voorkomen dat jouw maat niet beschikbaar is.
  • Eigen oortjes / koptelefoons zijn niet toegestaan. Koptelefoons worden op het Test Center aangeboden en uiteraard gereinigd. Eventueel kunnen haarnetjes worden gebruikt.
  • Heb je last van hooikoorts of andere  verkoudheidsklachten? Dan kun je helaas niet toegelaten worden.  De klachten zijn namelijk niet te onderscheiden van coronaklachten. Daarnaast veroorzaakt het onrust en overlast bij andere kandidaten, aangezien aan hen niet kan worden uitgelegd dat het in dit geval om hooikoorts of verkoudheid gaat.
  • Afstand tussen kandidaten: op diverse testcenterlocaties zitten kandidaten in zogenoemde pods, waarin ze afgeschermd zitten van andere kandidaten. Als je in de pod zit, is er tussen kandidaten 1,5 meter afstand, maar je bent wel afgeschermd van elkaar.  Om te voorkomen dat kandidaten tegelijk opstaan en daardoor niet voldoende afstand van elkaar kunnen houden, moet je je vinger opsteken als je hulp nodig hebt op klaar bent met het examen.  Zo kan de surveillant aangeven welke kandidaat mag opstaan.

 

Geboekte examens

Als de situatie op enig moment wijzigt, zullen wij hierover communiceren op deze pagina. Kandidaten ontvangen persoonlijk bericht. Wij werken er hard aan om zoveel mogelijk kandidaten op een zo veilig mogelijke manier examen te laten doen. Houd deze pagina in de gaten voor actuele informatie.


Annulering of wijzigen examendatum

De normale wijzigings- en annuleringsregeling is weer van toepassing. Dit betekent dat je uiterlijk 7 werkdagen voor een examendatum je verzoek  kunt mailen naar info@seu.nl.
Wijzigen of annuleren bedraagt € 72,64 excl. BTW. De aanvraag voor annulering of verschuiving van de examendatum moet voorzien zijn van een akkoordverklaring voor de wijzigingskosten. Als de werkgever het examen betaalt, dient deze akkoord te gaan.


Inzage examens  

Het is het weer mogelijk om online examens in te zien. In de even weken op vrijdag van 9.30–10.30 uur en oneven weken woensdag van 15.00-16.00 uur. Uiteraard met inachtneming van de bestaande maatregelen – waarbij wij uitgaan van minimaal 2 meter afstand. Daardoor is de capaciteit beperkt. Ook gelden er extra bepalingen. Neem deze vooraf goed door, zodat je de juiste spullen bij je hebt. Download de bepalingen hier . 

Houd de berichtgeving op deze pagina of onze LinkedIn pagina in de gaten. Als daar aanleiding toe is, zullen we dit bericht aanvullen.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

 

Kosten

Sinds 1 mei jl. is de normale wijzigings- en annuleringsregeling weer van toepassing. Lees meer hierover bij de berichtgeving bovenaan deze pagina.

Kan ik mijn examen niet gewoon thuis doen?

Hier hebben wij op dit moment helaas geen mogelijkheden voor.

Inzage

De inzage wordt georganiseerd op woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur. Bovenaan deze pagina vind je meer informatie over de regels m.b.t. inzage.