Resultaat pilot examen payroll

Pilot SEU examen payroll succesvol

Donderdag 29 maart jl. was de pilot voor het nieuwe SEU Examen Payroll. Een groep van 12 deelnemers legde het examen af. Zij concluderen dat het examen een belangrijke en goede basis is voor payroll – en/of backoffice medewerkers.

‘Het examen behandelt relevante onderwerpen, is praktisch en biedt een mooie verdieping aan medewerkers werkzaam in het payroll vakgebied’, aldus het oordeel van de deelnemers.

Toegevoegde waarde

Wij zijn zeer tevreden met de uitkomsten van het pilot examen. ‘We hebben afgelopen jaar in nauw overleg met de branche en opleiders hard gewerkt aan de ontwikkeling van het SEU examen payroll,’ vertelt Barbara Kramer, manager SEU. ‘Het is natuurlijk heel fijn als het examen op basis van een pilot wordt omarmd. Deelnemers zijn eensgezind in hun feedback: voldoende diepgang in de vragen, pittige, maar relevante rekenvragen en een mooie afwisseling van onderwerpen en vraagsoorten.

Advies collega’s: doen!

Deelnemers aan de pilot vertegenwoordigen de doelgroep voor het examen: medewerkers van payrolldienstverleners en/of medewerkers van uitzendorganisaties die zich voornamelijk bezig houden met backoffice activiteiten, zoals contract- en salarisadministratie, werkgeverschap en toepassing van (inleners) cao’s.
Zij geven allemaal aan dat het SEU examen payroll relevant is voor collega’s. Sommige deelnemers gaven aan dat zij in hun functie meer specialistisch werken, maar dat zij toch het diploma willen halen. De kennis die wordt getoetst in het SEU examen payroll voorziet in relevante basiskennis. ‘Het mooiste compliment, vertelt Barbara, is dat één van de deelnemers aangaf dat zij graag wil dat haar medewerkers dit diploma halen. Als je dit examen haalt weet je zeker dat je opdrachtgever en payrollmedewerker goed kunt adviseren.

Implementatie SEU examen payroll

We bieden het payroll examen aan vanaf 4 juni 2018. Aanmelden kan via de website vanaf 1 mei aanstaande. Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

proefexamen payroll
Deelnemers aan de pilot doen geconcentreerd het pilot examen. Deelnemers vormden een goede afspiegeling van de doelgroep: medewerkers van payrolldienstverleners en/of medewerkers van uitzendorganisaties die zich voornamelijk bezig houden met backoffice activiteiten, zoals contract- en salarisadministratie, werkgeverschap en toepassing van (inleners) cao’s.