Stijging aantal examens bevestigt doorzettende trend kwaliteitsbewustzijn flexbranche

Cijfers 2018: groei aantal examens zet door

De groei van de uitzendbranche en de toename van risico’s door veranderende wet- en regelgeving vertaalden zich ook in 2018 door in een stijgend aantal examenkandidaten. Liefst 3005 kandidaten schreven zich in voor het examen. Daarmee doorbreken we de magische grens van 3000; een aantal dat in het afgelopen decennium nog niet is voorgekomen. Het slagingspercentage bedroeg 73,5%.

 

Stijging mondeling met tolk

Voor het mondelinge examen met Poolse tolk meldden 31 kandidaten zich aan; ook dat is een stijging t.o.v. 2017. Dat deze groei zich jaar op jaar doorzet duidt op een verdere professionalisering in de begeleiding van Poolse uitzendkrachten. ‘Het is mooi om te zien dat ook de Pools sprekende intercedenten de kans krijgen het examen af te leggen en dat werkgevers daarin investeren’, aldus Barbara Kramer, manager SEU.

 

Eerste kandidaten Payroll examen

In juni 2018 introduceerden we het nieuwe SEU examen Payroll. Daarmee sluiten we aan op de diversificatie en specialisatie binnen de branche. Zeventien kandidaten vroegen het examen aan ter afronding van hun Payroll opleiding.  Larissa Udo, backoffice medewerker bij A&E Personeelsdiensten behoorde tot de eerste lichting kandidaten. ‘De lesstof is heel praktijkgericht. Ook als je al wat langer in de branche werkt is de opleiding en het examen waardevol; je kennis en daarmee ook je werk krijgen meer diepgang. Wel één tip: onderschat het examen niet, een goede voorbereiding is een must!’

Lees HIER het hele interview met Larissa.