Terugblik op 1 jaar Payroll-examen

Payroll-examen leidt tot nieuwe inzichten met positief effect op advies en samenwerking

Het Payroll-examen bestaat 1 jaar. Bijna 100 kandidaten hebben dit examen inmiddels afgelegd. Bij Manou Maas en Rick Bindels prijkt het diploma inmiddels op hun CV. Wat heeft de opleiding en het examen hen gebracht?  

Manou Maas werkt op de personeels- en salarisadministratie bij de Diamant-groep.  Zij behaalde in mei het Payrol-diploma met een 8,2; een prachtig resultaat. Diamant Groep begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor de gemeente Tilburg en omliggende gemeentes. Een gedeelte van de werknemers wordt gedetacheerd op basis van een uitzend- of payrollovereenkomst.
Manou: “Ik heb in mijn werk te maken met de uitzend cao’s en vond de opleiding voor het Payroll-examen heel relevant. Ik kreeg nieuwe inzichten in de cao en in het totale proces. Ik weet nu meer over de regels in het proces waarvoor mijn collega’s verantwoordelijk zijnDit heeft een positief effect op de samenwerking en het begrip voor elkaars werkzaamheden en keuzes. Ik ben blij dat ik de opleiding met het SEUdiploma heb afgerond; dat is toch weer een waardevolle aanvulling op mijn CV”.  

Rick Bindels is medewerker Controle & Proces bij Kolibrie, een grote payroll organisatie in de horeca. “De kennis die ik heb opgedaan in de opleiding richting het SEUexamen Payroll heeft mij veel gebracht.”, vertelt Rick. “Doordat mijn kennisniveau is vergroot voel ik mij zekerder in mijn adviesgesprekken. Bovendien zie ik nu echt het ‘totaal plaatje’ van de branche. Hierdoor kan ik beter verbanden leggen, maar merk ik ook dat ik mijn werk leuker vind en dat ik meer interesse heb in de ontwikkelingen in de markt. Het is een pittig examen, maar ik zou het iedereen die werkt met flexkrachten en/of opdrachtgevers aanraden”.