Toepassen inlenersbeloning cao Retail Non-Food

Uit de cijfers van cao wijzer blijkt dat de cao Retail Non-Food veel wordt geraadpleegd door gebruikers. Het is dan ook een branche waarin veel uitzendkrachten werken. En bovendien is het geen eenvoudige cao.
Deze cao bestaat pas sinds 1 juli 2018. Daar waar voorheen werknemers in de mode, sportartikelen, juweliers, tuincentra, schoenendetailhandel, verf- en behangwinkels en woonwinkels allemaal onder hun eigen cao vielen, zijn al deze cao’s per 1 juli 2018 geïntegreerd in een gezamenlijke cao: Retail Non-Food.
Dit heeft tot gevolg dat er binnen deze cao collectieve afspraken zijn en aparte modules voor tuincentra, schoenendetailhandel, woondetailhandel en VGT (vereniging van Grootwinkelbedrijven in Textiel). Kijk dus bij het bepalen van de inlenersbeloning goed na onder welke module de betreffende uitzendkracht valt! Er gelden verschillende toeslagen voor de verschillende branches en ook de loontabellen zijn niet gelijk.

In haar blog laat Nettie Alkema (lid van de examencommissie van SEU) zien wat de inlenersbeloning in combinatie met de cao Retail Non-Food inhoudt.

Lees het hele artikel op Flexnieuws