Vacature afstudeeropdracht

markt / doelgroep onderzoek & communicatieplan

Afstudeerder, heb jij nog een markt /doelgroep onderzoek op je wensenlijstje staan? Wij bieden een leuke opdracht aan, waarbij je onderzoek verricht naar ondernemers binnen de uitzendbranche. Een leuke, dynamische wereld.

Onderzoek

Je gaat onderzoek verrichten naar ondernemers binnen de uitzendbranche waarvan werknemers niet deelnemen aan het SEU examen.
Doel: inzicht verkrijgen waar de doelgroep zich bevindt, hoe wij hen kunnen bereiken en motiveren. Je marktonderzoek richt zich op werkgevers, opleiders én (potentiële) examenkandidaten in de uitzendbranche. Specifiek op uitzenders die geen SEU examen doen.

Het onderzoek geeft inzicht in:

 • ‘wie’ neemt niet deel aan het SEU examen.
 • waarom kiest deze doelgroep niet voor het SEU examen.
 • wat is voor deze werkgevers/werknemers een reden om over te gaan tot certificering door middel van het SEU diploma?

Het onderzoek resulteert in concrete conclusies en aanbevelingen en een communicatieplan met concrete aanbevelingen hoe deze doelgroep te bereiken en te ‘verleiden.’

 

Taken

 • opzetten van een plan van aanpak voor marktonderzoek
 • uitvoeren van het marktonderzoek
 • maken van analyses
 • verwerken van de onderzoeksresultaten, samenstellen van de conclusies en schrijven van een rapport
 • ontwikkelen communicatieplan aangaande het bereiken van de potentiële doelgroep
 • presenteren onderzoeksrapport en communicatieplan

 

Jouw profiel

Je volgt een HBO opleiding Bedrijfskunde, Marketing & Communicatie of MER

 • je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • je bent zelfstandig, flexibel en accuraat
 • affiniteit met de uitzendbranche is een pré
 • let op: wij werken volgens het ‘nieuwe werken.’ Wij zorgen voor een gedegen begeleiding, maar kunnen niet voorzien in een fulltime werkplek en/of een minimaal aantal fte per afdeling.

 

Waarom wij deze stage opdracht aanbieden

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen en afnemen van de branche examens Uitzendmedewerker en Payroll. De flexbranche is een dynamische en snel veranderende markt. De wereld van werk verandert in hoog tempo door de toenemende flexibilisering en de vele wijzigingen in wet- en regelgeving. De flexbranche speelt hierop in door haar dienstverlening aan te passen.
Door alle veranderingen verandert de functie van intercedent en groeit de behoefte aan kennis. Opleiden en examineren komt steeds hoger op de agenda te staan. Wij willen ons marktaandeel vergroten. Daarom zijn we benieuwd naar werkgevers en werknemers in de flexbranche die nog niet bekend zijn met SEU of ervoor kiezen om geen examen te doen.

 

Over ons

Wij zijn het enige onafhankelijke exameninstituut binnen de zeer dynamische en commerciële flexbranche. Al 25.000 uitzendmedewerkers hebben het branche erkende diploma gehaald en hiermee hun loopbaan een nieuwe impuls gegeven. De belangrijkste doelstelling van de SEU is ‘het leveren van een bijdrage aan de kwaliteit en het niveau van de flexbranche. Dit doen we door het opstellen en afnemen van examens.

 

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je de ruimte om een gedegen stage of afstudeeropdracht uit te voeren bij een professionele stichting (Amersfoort). Je maakt kennis met de dynamische flexbranche en de markt voor opleiden en examineren. Wij maken gebruik van flexibele werkplekken en zorgen voor een goede begeleiding. Stage- en reiskostenvergoeding in overleg.

 

Interesse?

Ben jij enthousiast over deze opdracht en wil je reageren? Stuur jouw motivatie en cv per mail aan Barbara Kramer (manager SEU) b.kramer@seu.nl.
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Barbara Kramer. Zij is telefonisch bereikbaar via 06-20621691 (vanaf 13 augustus)