Van ‘CV schuiver’ tot Adviseur

Daar ging ik weer. Druk bellend stuiterde ik door het kantoor op zoek naar 15 inpakkers voor de volgende dag. Om direct daarna te focussen op het plaatsen van die éne kandidaat voor de functie van secretaresse bij die o zo belangrijke prospect. De dynamiek, de adrenaline, de kick van het scoren… wat een heerlijk vak!

Zoveel meer dan ‘matchen’

Waar we vroeger veelal bezig waren met het schuiven van – de juiste – cv’s wordt er tegenwoordig steeds meer gevraagd van de intercedent. Matchen van kandidaten en vacatures is niet meer genoeg! Los van gesprekken over de gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid en de transitievergoeding gaan intermediairs steeds vaker écht in gesprek met de klant. De openstaande functie is allang niet meer het enige of het belangrijkste onderwerp van gesprek. Er wordt gekeken waar ‘de pijn’ zit en wat de uitdagingen zijn voor de (nabije) toekomst. Als sparringpartner meedenken over de invulling van de flexibele schil, zorg dragen voor opleidingen voor vast en flexibel personeel of ontzorgen door bijvoorbeeld payrolling. De dienstverlening van uitzendorganisaties en daarmee de rol van de intercedent breidt zich in hoog tempo uit.

Kansen voor de Intercedent van nu

De ontwikkelingen in de markt en het vak bieden kansen voor de ambitieuze intercedent. Naast het bijdragen aan de volgende stap in iemands loopbaan en het oplossen van een vraagstuk bij de opdrachtgever krijgt je als Intercedent de kans om jezelf te ontwikkelen en/of te specialiseren. De kans om je meer te verdiepen in mens en organisatie. Veranderingen worden door steeds meer flexorganisaties omarmd. Dienstverlening wordt uitgebreid en het belang van kennis wordt erkend. Er wordt meer en meer geïnvesteerd in opleiden.

De dynamiek van het vak van intercedent, een vak waarmee je het verschil kunt maken.

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.