SEU in de praktijk: meer dan voor werk alleen

Sarah Elbers, Adecco

Voordat ik mijn SEU-examen haalde, dacht ik dat mijn nieuwe kennis alleen van toepassing was voor de uitzendbranche. Maar wat je leert in je SEU gaat veel verder dan de uitzendwereld alleen! Je leert ook een stuk arbeidsrecht dat ook buiten onze mooie branche van toepassing is. Naast het feit dat ik er veel aan heb, is het ook een toegevoegde waarde op mijn CV.

Ook buiten mijn werk heb ik veel aan de kennis van mijn SEU-examen. Vrienden en familie weten mij te vinden als ze vragen hebben over hun contract. Wat zijn bijvoorbeeld de rechten en plichten als iemand voor een langere tijd ziek is? Waarom wordt er elke maand een gedeelte van mijn salaris ingehouden voor een WIA? En hoe zit dat eigenlijk met de transitievergoeding als mijn contract niet verlengd wordt?

Soms is de stap te groot om ‘gevoelige’ vragen te stellen aan de HR-afdeling van een bedrijf. Ik vind het fijn dat ik mensen die dicht bij mij staan kan helpen met deze vraagstukken. Als onafhankelijk persoon kan ik hen de kennis geven waar ze naar op zoek zijn.

Terug naar nieuws

Recente berichten