Praktische exameninformatie

Op deze pagina vind je alle praktische informatie over de locatie en gang van zaken tijdens het examen. Neem de informatie zorgvuldig door zodat je goed voorbereid bent. Onderwerpen op deze pagina:

Wij wensen je veel succes bij het examen.

Doe je binnenkort SEU-examen? Bekijk dan dit korte filmpje met de belangrijkste praktische punten die je vooraf moet weten. Start nu.
(duur: 3 minuten)

Przystępujesz wkrótce do egzaminu SEU? Obejrzyj ten krótki filmik poruszający najważniejsze sprawy, o których musisz wiedzieć przed egzaminem. > Start. (czas: 3 minuty)

Aanvang en regels

Gedurende de dag worden verschillende examens van verschillende examenbureaus afgenomen. Deze examens hebben verschillende start- en eindtijden. Daardoor kan het tijdens je examen voorkomen dat andere kandidaten de zaal inkomen en verlaten. Onze toezichthouders zijn geïnstrueerd om dit zo stil mogelijk te laten verlopen.
De werkplekken zijn hierop ingericht zodat je hier qua geluid en zicht zo min mogelijk last van hebt.

Reglement toetslocatie

Je examen vindt plaats in een professionele examenomgeving. De toezichthouders houden strikt toezicht op de handhaving van het toetslocatie reglement. Houd hier vooraf rekening mee.

Hulpmiddelen

Tijdens het examen kun je in bijlagen zoeken naar woorden, getallen etc. Download bovenaan deze pagina de toelichting met afbeeldingen van deze zoekfunctie.

Bij het examen ontvang je de cao’s van de ABU en de NBBU als hulpmiddel. Let op!  Lees verder op deze pagina de aanvullende informatie over raadplegen van de cao’s.

Aanvullende informatie raadplegen cao's

De ABU en de NBBU cao zijn als bijlage beschikbaar voor het beantwoorden van de vragen.  In het examen vind je een apart scherm met de toegangslink naar de cao’s  en de zoekinstructie.  Klik voor het openen op de link.
!Let op! Soms krijg je een leeg scherm.

Download bovenaan deze pagina de praktische exameninformatie voor afbeeldingen

Toetsenbord en muis bij Apple afwijkend

Op de meeste locaties wordt gewerkt met Windows-pc’s. Op enkele toetslocaties wordt echter gewerkt met Apple  iMac’s.
Deze locaties zijn: Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht (tot 12 feb, de andere locatie in de Meern heeft geen Apple) en Zwolle.

De Apple-toetsenborden en -muizen zijn vrijwel gelijk aan reguliere toetsenborden en muizen. Let op! Het numpad (de cijfertoetsen rechts) werkt hier anders, net als het scrollwieltje op de muis.
Download bovenaan deze pagina de praktische exameninformatie voor afbeeldingen. 

Onregelmatigheden tijdens het examen

Meld eventuele problemen of onregelmatigheden tijdens het examen direct bij de toezichthouder op de toetslocatie. De onregelmatigheid wordt genoteerd bij je boekingsgegevens tijdens het afmelden. Heb je een opmerking over de inhoud van het examen? Neem dan contact op met het SEU-secretariaat.

Examenduur

Het examen duurt 90 minuten.
Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van het examen.
Heb je i.v.m. dyslexie of een medische indicatie examentijdverlening nodig? Neem dan vóór aanmelding contact op met het secretariaat.
Zie verder de informatie in het infoblad bij “Examentijdverlenging”.

Examenuitslag

Je ontvangt de voorlopige uitslag direct na afloop van het examen per e-mail. Heb je vragen over de procedure op de toetslocatie of over je examen? Neem gerust contact op met het secretariaat via 033-454 10 99 of info@seu.nl.

Bekijk de veelgestelde vragen voor aanvullende informatie.

Op de pagina documenten vind je o.a. de eind- en toetstermen, oefenvragen en nog veel meer relevante exameninformatie. 

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.