Permanente educatie
informatie voor opleiders

Permanente educatie voor de flexbranche

In een wereld waar wet- en regelgeving voortdurend verandert, is het van groot belang dat inleners flexkrachten inhuren binnen de actuele wettelijke kaders, zodat de rechten en plichten van flexkrachten en inleners gewaarborgd zijn en de risico’s voor inleners beperkt worden.

Vaste medewerkers van flexorganisaties vormen een cruciale schakel tussen flexkrachten en werkgevers. Alle stappen in het proces van vragen, zoeken, vinden, matchen, plaatsen én begeleiden van de flexkracht moeten kloppen. Dat kan alleen als de vaste medewerker in de flexbranche de juiste kennis en vaardigheden heeft. En, door deze kennis bij te houden. Daarom is de afgelopen jaren door en voor de flexbranche gewerkt aan de invoering van permanente educatie (PE).

PE bevat alle leeractiviteiten die medewerkers helpen hun professionele kennis op peil te houden, te verdiepen en te vergroten. PE stimuleert ontwikkeling en maakt het eenvoudiger om kennis bij te houden en te voldoen aan de verwachtingen die opdrachtgevers en flexkrachten hebben. Voor werkgevers en werknemers is het dankzij een overzichtelijke kalender eenvoudiger om passende leeractiviteiten te vinden.

Wat betekent permanente educatie voor opleiders?

PE-kader

Externe opleiders kunnen PE-leeractiviteiten aanbieden. Daarnaast kunnen werkgevers PE-erkenning aanvragen voor interne, bedrijfseigen opleidingen voor hun eigen vaste medewerkers.

Richtlijnen:

4.5/5

“Lorem ipsum dolor sit amet. Sit repudiandae laboriosam aut impedit quia est repudiandae repellendus.”

Waarom meedoen met PE-registratie?

In een branche met voortdurend veranderende wet- en regelgeving willen opdrachtgevers ontzorgd worden als het gaat om de invulling van flexibele arbeid en bijbehorende regels en risico’s. Met PE bewijs je dat je een betrouwbare partner bent, omdat het met de kennis van jouw medewerkers wel goed zit.

De nieuwe generatie medewerkers wil blijven leren en ontwikkelen. Door te investeren in de ontwikkeling van medewerkers groeien zij in hun functie en blijven ze langer geboeid door het vak. De investering verdient zich terug; werknemers zijn productiever omdat zij minder hoeven op te zoeken, zijn een betere sparringpartner voor opdrachtgever, flexkrachten én voor hun collega’s. Bovendien neemt het risico op fouten af.

PE-registratieproces

Opleiders of werkgevers met een intern, bedrijfseigen trainingsaanbod kunnen een aanvraag indienen voor erkenning van leeractiviteiten. Na positieve beoordeling door de erkenningscommissie volgen onderstaande stappen:

Heb je een vraag over permanente educatie?

Permanente educatie, powered by SEU

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.