Permanente educatie
informatie voor werknemers

Permanente educatie voor de flexbranche

Als vaste medewerker van een flexorganisatie ben je de cruciale schakel tussen flexkrachten en werkgevers. Alle stappen in het proces van vragen, zoeken, vinden, matchen, plaatsen én begeleiden van de flexkracht moeten kloppen. Dat kan alleen als je de juiste kennis hebt. En… door deze kennis bij te houden, want jij weet als geen ander dat de wet- en regelgeving voortdurend verandert. Met jouw kennis zorg je ervoor dat de rechten en plichten van uitzendkrachten gewaarborgd zijn. Bovendien kun je inleners adequaat adviseren en meenemen in de mogelijkheden die er voor hen zijn als het gaat om flexcontracten en beperk je de risico’s voor inleners.

Om jou te helpen je kennis bij te houden, is de afgelopen jaren door en voor de flexbranche gewerkt aan de invoering van permanente educatie (PE).

PE bevat alle leeractiviteiten die jou helpen je professionele kennis op peil te houden, te verdiepen of te verbreden. PE stimuleert ontwikkeling en maakt het eenvoudiger om kennis actueel te houden en te voldoen aan de verwachtingen die opdrachtgevers en flexkrachten hebben. Daarnaast staat PE-registratie goed op je cv.

Wat levert permanente educatie op?

4.5/5

“Als je geregistreerd bent voor PE, mag je de titel “Register Uitzendprofessional” of “Register Backofficeprofessional” voeren.

PE-kader

Het PE-systeem is ontwikkeld voor én door de flexbranche. Het SEU-diploma vormt de basis.
Zowel leeractiviteiten van externe opleiders als het interne opleidingsaanbod van je werkgever kunnen in aanmerking komen voor PE-erkenning. Richtlijnen:

4.5/5

“73% van de werknemers geeft aan dat het bijhouden van kennis een positieve invloed heeft op het dagelijks presteren. Het zelfvertrouwen neemt toe en ook de output tot wel 40%, terwijl de stress afneemt.”

Zo werkt PE-registratie

In de scholingskalender vind je het totaal aanbod van PE-erkende leeractiviteiten bij externe opleiders. Heeft jouw werkgever een intern trainingsaanbod? Vraag dan welke hiervan in aanmerking komen voor PE-registratie.

Waarom meedoen met PE-registratie?

In een branche met voortdurend veranderende wet- en regelgeving willen opdrachtgevers ontzorgd worden als het gaat om de invulling van flexibele arbeid en bijbehorende regels en risico’s. Met PE bewijs je dat je een betrouwbare partner bent, omdat het met de kennis van jouw medewerkers wel goed zit.

De nieuwe generatie medewerkers wil blijven leren en ontwikkelen. Door te investeren in de ontwikkeling van medewerkers groeien zij in hun functie en blijven ze langer geboeid door het vak. De investering verdient zich terug; werknemers zijn productiever omdat zij minder hoeven op te zoeken, zijn een betere sparringpartner voor opdrachtgever, flexkrachten én voor hun collega’s. Bovendien neemt het risico op fouten af.

PE-registratieproces

Opleiders of werkgevers met een intern, bedrijfseigen trainingsaanbod kunnen een aanvraag indienen voor erkenning van de leeractiviteiten. Na positieve beoordeling door de erkenningscommissie wordt het PE-logo gekoppeld aan de erkende leeractiviteit en vindt er (indien gewenst) publicatie plaats op de scholingskalender.

Heb je een vraag over permanente educatie?

Permanente educatie, powered by SEU

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.