Permanente educatie
informatie voor werkgevers

Permanente educatie voor de flexbranche

Zeker in tijden waarin de wet- en regelgeving voortdurend verandert, is het van groot belang dat inleners flexkrachten inhuren binnen de actuele wettelijke kaders, zodat de rechten en plichten van flexkrachten en inleners gewaarborgd zijn. Dit vraagt van vaste medewerkers in de flexbranche dat hun kennis altijd up-to-date is. Daarom is permanente educatie zo belangrijk.

Vaste medewerkers van flexorganisaties vormen een cruciale schakel tussen flexkrachten en werkgevers. Alle stappen in het proces van vragen, zoeken, vinden, matchen, plaatsen én begeleiden van de flexkracht moeten kloppen. Dat kan alleen als de vaste medewerker in de flexbranche de juiste kennis en vaardigheden heeft. En… door deze kennis bij te houden.

Daarom is de afgelopen jaren door en voor de flexbranche gewerkt aan de invoering van permanente educatie (PE).
PE bevat alle leeractiviteiten die medewerkers helpen hun professionele kennis op peil te houden, te verdiepen en te vergroten. PE stimuleert ontwikkeling en maakt het eenvoudiger om kennis bij te houden en te voldoen aan de verwachtingen die opdrachtgevers en flexkrachten hebben.

Wat levert permanente educatie op?

PE-kader

Het PE-systeem is ontwikkeld voor én door de flexbranche. Het SEU-diploma vormt de basis. Externe opleiders bieden PE-leeractiviteiten aan. Daarnaast kunnen werkgevers PE-erkenning aanvragen voor leeractiviteiten die aangeboden worden binnen het eigen, interne trainingsaanbod voor vaste medewerkers.

Richtlijnen:

4.5/5

“Medewerkers kennen meer waarde toe aan een (interne) training van de werkgever als deze extern erkend is (voor PE-registratie).”

Waarom meedoen met PE-registratie?

In een branche met voortdurend veranderende wet- en regelgeving willen opdrachtgevers ontzorgd worden als het gaat om de invulling van flexibele arbeid en bijbehorende regels en risico’s. Met PE bewijs je dat je een betrouwbare partner bent, omdat het met de kennis van jouw medewerkers wel goed zit.

De nieuwe generatie medewerkers wil blijven leren en ontwikkelen. Door te investeren in de ontwikkeling van medewerkers groeien zij in hun functie en blijven ze langer geboeid door het vak. De investering verdient zich terug; werknemers zijn productiever omdat zij minder hoeven op te zoeken, zijn een betere sparringpartner voor opdrachtgever, flexkrachten én voor hun collega’s. Bovendien neemt het risico op fouten af.

PE-registratieproces

Opleiders of werkgevers met een intern, bedrijfseigen trainingsaanbod kunnen een aanvraag indienen voor erkenning van de leeractiviteiten. Na positieve beoordeling door de erkenningscommissie wordt het PE-logo gekoppeld aan de erkende leeractiviteit en vindt er (indien gewenst) publicatie plaats op de scholingskalender.

Heb je een vraag over permanente educatie?

Permanente educatie, powered by SEU

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.