Tips

Tip 1:
De ABU én de NBBU cao zijn online beschikbaar tijdens het examen. Navigeren tussen het examen en de cao’s doe je met de muis.

Tip 2:
Zoeken in de bijlages van het SEU examen? Klik op het zoekvenster om de zoekfunctie te activeren. Bekijk hier de instructie zoekfunctie. Deze instructie is ook beschikbaar tijdens het examen.

Tip 3:
Geef bij invulvragen een kort en bondig antwoord op de gestelde vraag. Bijvoorbeeld: het antwoord ‘104 weken / 2 jaar’ is niet juist. Correct is het antwoord ‘104 weken’ evenals het antwoord ‘2 jaar.’ Let ook op je schrijfwijze.

Tip 4:
Voorkom onnodige fouten in het examen! Gebruik bij numerieke vragen altijd een komma voor decimalen.

Tip 5:

Het SEU-examen kent multiple choice en multiple select vragen. Wat is precies het verschil?  Bij een multiple select vraag kun je meer dan één antwoord kiezen. Bij de toelichting staat altijd: ‘meerdere antwoorden zijn juist’.  
Bij een multiple choice vraag staat deze opmerking niet. Hier is slechts één antwoord juist

Tip 6:
Een rekenmachine, schrijfgerei en kladpapier is beschikbaar op de toetslocatie. Het kladpapier wordt na afloop van het examen ingenomen door de toezichthouder.

Tip 7:
Op enkele toetslocaties wordt gewerkt met Apple  iMac’s. De numpad (de cijfertoetsen rechts) werkt hier anders dan op een Windows computer, net als het scrollwieltje op de muis.
Download hier de bijlage met afbeeldingen.

Tip 8:
Op de toetslocatie zijn kluisjes aanwezig voor je persoonlijke bezittingen.

Tip 9:
Niet geslaagd voor het SEU-examen? Maak je bezwaar na inzage? Plan nog geen nieuw examen! Toekenning bezwaar betekent géén kosteloze annulering.

Tip 10:
Tijdens het examen niet afgeleid worden door omgevingsgeluiden? Gebruik de (gratis) oordoppen. Vraag ernaar op de toetslocatie.

Tip 11:
Twijfel je over het juiste antwoord? Markeer de vraag met de button ‘nogmaals bekijken.’ Tijd over na de laatste vraag? Je vindt de gemarkeerde vraag makkelijk terug  zodat je deze nogmaals kunt bekijken.

Tip 12

Jouw ID wordt gecontroleerd op de toetslocatie. Let er dus op dat bij het aanmelden de juiste gegevens zijn ingevoerd, die kloppen met jouw ID.

Tip 13

Op de pagina praktische examen informatie vind je alles wat je moet weten voor een goede examenvoorbereiding. Ook vind je op die pagina informatie wat je kunt verwachten op de examenlocatie.
Veel succes bij het examen!

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.