Tips

Tip 1:
De ABU én de NBBU cao zijn online beschikbaar tijdens het examen. Lees hier de instructie over het gebruik van de bijlages. Deze instructie is ook beschikbaar tijdens het examen.

Tip 2:
Navigeren tussen het examen en de cao’s doe je met de muis. Zoeken in de bijlages van het SEU examen? Klik op het logo van Adobe om de zoekfunctie te activeren. Een digitale instructie is tijdens het examen beschikbaar in het scherm voorafgaand aan vraag 1.

Tip 3:
Geef bij invulvragen een kort en bondig antwoord op de gestelde vraag. Bijvoorbeeld: het antwoord ‘104 weken / 2 jaar’ is niet juist. Correct is het antwoord ‘104 weken’ evenals het antwoord ‘2 jaar.’ Let ook op je schrijfwijze.

Tip 4:
Voorkom onnodige fouten in het examen! Gebruik bij numerieke vragen een punt voor duizendtallen en een komma voor decimalen.

Tip 5:
Een rekenmachine, schrijfgerei en kladpapier is beschikbaar op de toetslocatie. Het kladpapier wordt na afloop van het examen ingenomen door de toezichthouder.

Tip 6:
Een flesje water mee tijdens het examen? Dat kan! Gebruik hiervoor een doorzichtig flesje, zonder labels of stickers.

Tip 7:
Op de toetslocatie zijn kluisjes aanwezig voor je persoonlijke bezittingen.

Tip 8:
Niet geslaagd voor het SEU Examen? Maak je bezwaar na inzage? Plan nog geen nieuw examen! Toekenning bezwaar betekent géén kosteloze annulering.

Tip 9:
Tijdens het examen niet afgeleid worden door omgevingsgeluiden? Gebruik de (gratis) oordoppen. Vraag ernaar op de toetslocatie.

Tip 10:
Twijfel je over het juiste antwoord? Markeer de vraag met de button ‘nogmaals bekijken.’ Tijd over na de laatste vraag? Je vindt de gemarkeerde vraag makkelijk terug  zodat je deze nogmaals kunt bekijken.