Het onderwerp ‘vitaliteit’ binnen je bedrijf, hoe pak je dat aan en wat levert dat nou op?

@Work BV team met fiets

Mij werd de vraag gesteld wat wij doen met het thema vitaliteit binnen ons bedrijf en hoe wij hier vorm aan geven én misschien nog wel de meest interessante vraag: wat levert dat nou op? 

Heel veel” is het eenvoudige antwoord, omdat wij het onderwerp vitaliteit inmiddels onderdeel hebben gemaakt van onze bedrijfsvoering. Maar had je mij die vraag 5 jaar geleden gesteld was het antwoord minder eenvoudig geweest. Eerlijk gezegd was het wel even zoeken om de juiste balans te vinden. Vooral omdat vitaal zijn niet voor iedereen hetzelfde betekent. Bij vitaliteit wordt meestal gedacht aan gezonde voeding, sporten en bewegen. Persoonlijk vind ik vitaliteit veel meer dan dat. Het gaat er vooral om of je lekker in je vel zit. De balans tussen werk en privé is daarom ook een belangrijk onderdeel van vitaliteit.  

Waar het allemaal mee begon:

Om meer aandacht te krijgen voor vitaliteit binnen ons bedrijf zijn wij een paar jaar geleden begonnen met het organiseren van onze eigen vitaliteitsweek. Een week vol met activiteiten rondom dit thema met als hoogte punt: de “op de fiets naar je werkdag”.
Met deze challenge kon het team een fiets winnen waarmee ze de dagelijkse ritjes naar de bakker, de supermarkt of naar een opdrachtgever in de buurt niet meer in de auto hoefden te doen. Dit betekende dat sommige medewerkers meer dan 50 kilometer moesten fietsen! 
Het resultaat was dat er samen getraind werd en er afspraken werden gemaakt om op te fietsen. Er werd echt een teamprestatie van gemaakt, fantastisch om te zien!

Hier werd ook het zaadje geplant voor meer leuke initiatieven. Zo hebben we tegenwoordig een wandelapp waarin collega’s van elkaar kunnen zien hoeveel stappen ze hebben gezet en waar bepaalde doelen aan worden gekoppeld zodat we elkaar stimuleren om toch nog even een rondje te gaan wandelen. Dit geeft maar weer aan dat het thema vitaliteit niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, liever niet zelfs! Juist met simpele dingen kom je tot grote veranderingen én betrokkenheid van alle medewerkers.  

Wat levert het nou op? 

Inmiddels doen we heel veel op gebied van vitaliteit in de breedste zin van het woord. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ergonomische werkplekken, PMO onderzoeken, bedrijfsfitness, doen we mee aan verschillende sportevenementen, wordt er iedere week vers fruit beschikbaar gesteld en ga zo maar door.
Wat het oplevert is een positieve en vooral energieke werk sfeer waarbij collega’s een grote onderlinge betrokkenheid bij elkaar voelen.

Maar het hoogtepunt blijft toch ieder jaar onze vitaliteitsweek. In mei staat de volgende alweer voor de deur, met natuurlijk de “op de fiets naar je werk dag” waar het allemaal mee begon!  

Rommie Woudstra 
@WORK Personeelsdiensten 

Terug naar nieuws

Recente berichten

Chantal Huinder, directeur Doorzaam

PMO inzetten als jaarlijkse ‘APK’

Als intercedent ben je als geen ander bezig met van alles. Je houdt 10 ballen in de lucht en moet je als geen ander zien te bewegen in de continue veranderingen die er plaatsvinden. Juist dan is het belangrijk om aandacht te hebben voor je gezondheid. Fysiek is daarbij belangrijk, maar juist mentale gezondheid kan een uitdaging zijn

Lees verder »
Loes Waterreus, Sr Adviseur Arbeidsmarkt NBBU

Krapte en onrust, dus boeien, binden en behouden!

Voert u oprechte loopbaangesprekken met uw medewerkers?
Even niet over de waan van de dag, maar over waar zij zichzelf zien, in welke richting ze zich willen ontwikkelen en welke mogelijkheden uw organisatie daarin kan bieden.
Win-win voor beide partijen, met een tevreden medewerker die ook nog eens langer bij de organisatie blijft!

Lees verder »