Werken aan fit zijn, daar wordt iedereen beter van. En niet alleen fysiek!

Werkplezier begint bij de eigen vitaliteit van de medewerker en dat is volgens Timing breder dan alleen fysiek fit zijn. Daarom hebben wij ons eigen Timing FIT programma ontwikkeld, waarmee we medewerkers willen inspireren en ondersteunen om de juiste balans te vinden binnen 5 pijlers die wij onderscheiden in vitaliteit: fysiek, carrière, sociaal, mentaal en financieel. Die 5 pijlers staan immers in verbinding met elkaar. Als je fysiek niet lekker in je vel zit, of financieel tegenslag hebt, is dat van invloed op hoe je in je werk zit en hoe je je mentaal voelt. Dát is de balans waar het om gaat. 

Nicole Köbben
Nicole Köbben
Lees verder
FIT gaat om duurzame inzetbaarheid, en de basis daarvoor is persoonlijke aandacht en elkaar écht zien.
  • Fysiek gaat over je fit voelen, hoe zorg je daar nou voor? Voldoende bewegen tijdens en buiten je werk, gezonde voeding en een goede nachtrust. Het klinkt eenvoudig, maar je weg vinden in het overweldigende aanbod van voeding en fysieke activiteiten kan een hele uitdaging zijn. Als je uitgerust wakker wordt, ben je beter in staat te doen wat je gepland hebt en fit de dag te beginnen. Dat geeft weer een voldaan gevoel. En uiteraard allemaal vanuit een goede werkplek. In ons fit programma bieden we handvatten om voldoende te bewegen, een gezond eetpatroon te ontwikkelen, heerlijk te slapen en lekker je werk te doen.
  • Carrière gaat over de juiste match tussen jou en je functie. Weten wie je bent, waar je talenten liggen, wat je kan en wat je belangrijk vindt in je werkende leven. En om in die functie en omgeving te werken die het beste bij jou past.
  • Het sociale aspect, dat is Timing in de meest fitte vorm. Samenwerken neemt een steeds belangrijkere positie in. Binnen en tussen teams, maar ook met flexkrachten, en klanten. Collega’s die bevlogen en flexibel zijn en bruisen van energie, die effectief samenwerken en elke dag het beste uit zichzelf en het team willen halen, dat is waar wij ons voor inzetten.
  • Natuurlijk heb je veel plezier en haal je energie uit je werk en jouw collega’s. Maar je kan ook te maken krijgen met tegenslag, een deadline of een meningsverschil. En soms laten privéomstandigheden je niet los terwijl je aan het werk bent. Dat kan allemaal zijn weerslag hebben op jouw werkplezier. Je voelt je niet fit in je hoofd. Daarom bieden we mogelijkheden om nieuwe mentale gewoontes aan te leren die helpen om weerbaarder te zijn. Zo sta je in je kracht en houd je plezier in je werk.
  • Hoe zorg je dat je financieel fit bent en blijft? Daar helpt inzicht in jouw eigen financiële situatie bij. Zodat je vanuit jouw eigen inkomen een eventuele buffer kunt opbouwen voor jezelf en je gezin.

Vitaliteitsprogramma

De FIT-agenda is de uitwerking van ons vitaliteitsprogramma, waarin diverse thema’s aan bod komen. De kalender geldt voor vaste medewerkers én voor onze flexkrachten en payrollmedewerkers. Het gaat erom dat wij iets aan medewerkers kunnen bieden, in welk stadium zij zich ook bevinden. Wellicht wil een medewerker meer werken aan zijn mentale gezondheid, of financiële gezondheid.

  • Met de ‘ommetjes’ app. hebben we een team aangemaakt. Degene die de meeste ommetjes heeft gelopen binnen een maand, werd beloond met een Decathlon cadeaubon. 10% van de Timers liep actief mee!
  • In het kader van financieel fit organiseerden we een webinar over pensioen waarin we uitleg gaven over het pensioenstelsel en de invloed van medewerkers daarop.
  • Daarnaast zijn we onlangs partner geworden van de Nederlandse Schuldhulp Route, die alle initiatieven op dit vlak bundelt. Het systeem is toegankelijk, overzichtelijk en praktisch. Hierdoor kunnen medewerkers laagdrempelig en anoniem hulp krijgen bij schulden of geldzorgen.

FIT gaat om duurzame inzetbaarheid, en de basis daarvoor is persoonlijke aandacht en elkaar echt zien. Waardering is dan ook een van onze cultuurwaardes die hierbij aansluit.

Nicole Köbben is directeur HR bij Timing

Terug naar nieuws

Recente berichten

Sluiting feestdagen

In verband met de feestdagen is ons secretariaat gesloten op de volgende data: Donderdag 18 mei (Hemelvaart) Vrijdag 19 mei We zijn op deze data

Lees verder »