30.000e SEU-diploma uitgereikt

SEU heeft met de uitreiking van het 30.000e diploma een nieuw record gebroken. “Hét bewijs dat werkgevers in de flexbranche veel belang hechten aan kwaliteit en bijbehorende kennis”, concludeert Barbara Kramer, manager van SEU, trots.

Luke Gerritsen van Logistic Force Nieuwegein was de gelukkige die na hard blokken het felbegeerde papiertje binnenhaalde.
“Ik was nieuw in de branche en het fijne van de SEU-kennis is dat het direct toepasbaar is in de praktijk”, vertelt Luke. “Ik kon meteen goed geïnformeerd op pad, vragen van werkgevers en flexkrachten beantwoorden en contracten juist verwerken. Dat maakte mij een stuk zelfverzekerder.

Ik merk dat veel medewerkers in de branche het examen als een ‘moetje’ zien. Daarmee doe je jezelf tekort! Leer de theorie om er wat van op te steken en in de praktijk toe te passen en dus niet alleen om het examen te behalen. Dankzij mijn kennis kunnen flexkrachten erop vertrouwen dat zij een eerlijk loon ontvangen en dat er niet gediscrimineerd wordt op arbeidsvoorwaarden. Dat is het blokken toch waard?”

Luke Gerritsen van Logistic Force Nieuwegein

Gedreven gaat Luke verder: “Het beheersen en juist toepassen van de regels zou als een rode draad door de branche moeten lopen. Als iedereen het diploma zou halen dan komt dit ten goede aan de kwaliteit en daarmee het imago van de branche.
In ons vak moet je kunnen dealen met teleurstellingen zoals afwijzingen en flexkrachten die niet op het werk verschijnen. Maar wat is het ontzettend mooi om voor iemand het verschil te kunnen maken, mensen een 2e of 3e kans te bieden en hen te begeleiden naar (vast) werk. Doordat ik kennis van zaken combineer met échte persoonlijke aandacht, kan ik het verschil maken!”

“Wij vinden het belangrijk dat Luke zélf weet hoe het zit en daardoor het juiste kan doen”, bevestigt werkgever Edwin van Rossum. “Daar heeft de opleiding en het examen echt aan bijgedragen.”
“Wij hebben een sterke serviceorganisatie met veel kennis, maar we moeten zelf ook weten hoe het werkt. Alleen dan kunnen we het juiste doen”, voegt Ronald Visscher toe. “Het SEU-examen is allesomvattend, discriminatie, privacy, kostprijs, (inleners)beloning. Deze kennis maakt dat Luke allround inzetbaar is. Een win-win voor ons, de opdrachtgever, de flexkracht én voor Luke zelf!”.

Terug naar nieuws

Recente berichten

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.