ABU challenges Diversiteit Loont & Privacy erkend voor PE

Goed nieuws! De Diversiteit Loont challenge en de Privacy challenge van de ABU zijn erkend voor permanente educatie. Elke goed afgeronde challenge is 1 PE-punt waard.
De challenges bestaan ieder uit 40 vragen die zijn opgesplitst in 2 deeltoetsen van elk 20 vragen. De afsluitende toets bestaat uit de 10 meest fout gemaakte vragen. Als 75% van het totaal van de vragen goed is beantwoord, worden de PE-punten toegekend.

Deze challenges zijn speciaal ontwikkeld voor intercedenten en backofficemedewerkers. Via een app kunnen medewerkers van ABU-leden korte meerkeuzevragen beantwoorden over discriminerende – en privacygevoelige kwesties die in de uitzendbranche aan de orde van de dag zijn. Hierdoor neemt het kennisniveau toe en is men op een laagdrempelige manier bewust bezig met het antidiscriminatiebeleid en privacy rechtelijke vraagstukken, zonder dat het veel tijd kost.

ABU-leden kunnen kosteloos gebruikmaken van de app. Deze is te gebruiken door alle medewerkers, en kan bijvoorbeeld ook ingezet worden als onderdeel van het inwerkprogramma van nieuwe medewerkers. Tevens biedt de app mogelijkheid tot maatwerk per organisatie. Voordat medewerkers aan de slag kunnen met de app, moet het uitzendbureau zich eerst aanmelden bij Continuous Learning, het bureau dat de app voor de ABU heeft ontwikkeld.
Wil je meer informatie of wil je medewerkers aanmelden? Stuur dan een e-mail aan Aad Lievaart van Continuous Learning: aad@continuouslearning.nl.

Terug naar nieuws

Recente berichten

Toetselement optimaliseert kennisopbouw en ontwikkeling

In een wereld die voortdurend evolueert en waarin het bijhouden van kennis essentieel is, speelt permanente educatie (PE) een centrale rol voor werkende professionals, vooral in dynamische sectoren zoals de flexbranche. Om de effectiviteit van leeractiviteiten te vergroten en daadwerkelijke kennisoverdracht te meten heeft SEU een toetselement opgenomen in het PE kader. Lees in dit artikel over het belang van deze voorwaarde en de voordelen ervan voor zowel professionals als werkgevers in hun streven naar continue professionele groei.

Lees verder »

“Scholing is geen kostenpost maar een investering”

Als professionals in de uitzendbranche weten we allemaal hoe belangrijk scholing is. Maar waarom is het eigenlijk zo cruciaal? Barbara Kramer benadrukt de waarde van opleiden in een gesprek met Wim Davidse: scholing is niet alleen een kostenpost, maar vooral een slimme investering in het succes en groei van je bedrijf. Benieuwd naar de inzichten en visie van Barbara?

Lees verder »

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.