Bestuurslid Charlotte Simons: als individuen groeien, groeien organisaties ook

Charlotte Simons, Randstad Groep

Charlotte Simons heeft sinds september 2020 namens de ABU zitting in het SEU-bestuur Als Hoofd Talent en Learning van Randstad Groep Nederland, is zij verantwoordelijk voor talent- en leerontwikkeling voor medewerkers bij de diverse onderdelen van de Randstad Groep.
Voordat zij in 2014 de overstap maakte naar human resources, maakte zij carrière in een commerciële organisatie.  Wat motiveerde haar om de bestuurdersrol op zich te nemen en wat ís haar eerste indruk?  Tijd om nader kennis te maken.  

Motivatie

Charlotte Simons: Ik geloof dat als individuen groeien, organisaties ook groeien. Daarom daag ik mezelf en anderen continu uit om het morgen beter en leuker te doen dan vandaag.  Ik vind het belangrijk om in verbinding te zijn met de wereld om me heen. De rol als bestuurslid biedt mij weer nieuwe bagage in mijn rugzak én nieuwe perspectieven. Het geeft me een inkijk in de wereld buiten onze organisatie. Mijn ervaringen met het SEU-bestuur zijn heel positief. Het is erg leuk om met verschillende mensen te kijken naar het kwalificeren van medewerkers. Iedereen brengt wat anders. Vanuit mijn functie en ervaring kan ik een brug vormen tussen de dagelijkse praktijk en de behoefte aan toetsing en het borgen van kennis. 

De waarde van certificering

Externe certificering is enorm belangrijk, vervolgt Charlotte. ’We moeten als branche kunnen aantonen dat we binnen bepaalde kaders werken. Er verandert voortdurend zoveel! De baan van intercedent wordt steeds complexer. Des te belangrijker is het dat we de kwaliteit van ons werk continu blijven borgen. Up-to-date kennnis van wet- en regelgeving is daarbij essentieel. 

Voor onze collega’s is het SEUexamen natuurlijk erg mooi op hun CV. Hiermee kwalificeer je daadwerkelijk je arbeidsmarktwaardeVoor werkgevers biedt het SEU-diploma de zekerheid dat werknemers de basiskennis beheersen. 
Collega’s moeten steeds meer kennis tot zich nemen. De branche en wet– en regelgeving verandert snel en dat vraagt veel van mensen. We moeten mensen helpen te leren hoe ze kennis kunnen vinden en toepassen. Niet alleen om ze een vliegende start te bieden, maar ook in het kader van continu leren. Dat hoort bij goed werkgeverschap.’ 

Terug naar nieuws

Recente berichten