Bestuurslid Ilona Knip: onze medewerkers hebben ongelooflijk veel kennis nodig

Ilona Knip heeft sinds juni 2021 zitting in het SEU-bestuur.  Als HR Directeur van de Adecco Groep Nederland, is zij onder andere verantwoordelijk voor talent- en leerontwikkeling van medewerkers. Voordat Ilona in 2021 de overstap maakte naar de General Staffing branche, maakte zij carrière in HR. Ze werkte 9 jaar in leidende HR rollen bij AkzoNobel. Daarvoor werkte ze op interim basis voor een groot aantal ondernemingen in de zakelijke en financiële dienstverlening.  Wat motiveerde haar om de bestuurdersrol bij SEU op zich te nemen en wat ís haar eerste indruk?  Tijd om nader kennis te maken.  

Motivatie

Ilona Knip: ‘Ik geloof dat een organisatie maar zo snel kan groeien als haar medewerkers doen. Dat geldt voor alle bedrijven, maar in nog veel sterkere mate voor mensen in onze branche. Mijn allereerste werkervaring deed ik – lang geleden, glimlacht Ilona – op bij Content Uitzendbureau, een bureau dat al lang niet meer bestaat. Bij Adecco is mij opgevallen dat het vak in de kern niet is veranderd, maar als ik zie wat onze medewerkers aan kennis en vaardigheden nodig hebben, vergeleken met toen. Dat is onvoorstelbaar.   

Voordat ik bij Adecco startte, wist ik niet van het bestaan van het SEU. De rol als bestuurslid werd aan mij overgedragen door mijn voorgangster. Ik ben inmiddels blij dat ik deel uit mag maken van het SEU bestuur. Ik vind het erg plezierig om vanuit een ander perspectief mee te denken en sturen, op de manier waarop onze mensen worden gekwalificeerd, om hun werk goed – en daarmee met plezier en zelfvertrouwen – te kunnen doen.’

Veranderende regelgeving vraagt veel van medewerkers

‘Een gedegen vorm van certificering is belangrijk voor onze branche’ vervolgt Ilona. ‘De regelgeving waarmee onze mensen te maken hebben is continu aan verandering onderhevig. Dat vraagt veel. En wij zullen er dan ook voor moeten zorgen dat de kwaliteit van onze dienstverlening op niveau is en blijft. Up-to-date kennis van wet- en regelgeving is daarbij essentieel. 

Voor onze collega’s is het SEU–examen natuurlijk erg mooi op hun cv. Hiermee kwalificeer je daadwerkelijk je arbeidsmarktwaarde. Voor werkgevers biedt het SEU-diploma de zekerheid dat werknemers de basiskennis beheersen. ’ 

Terug naar nieuws

Recente berichten

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.