Ondanks lockdowns stijging aantal SEU-examens in 2021

Het aantal afgenomen examens steeg in 2021 weer. Het afgelopen jaar werden er 2306 online examens voor de Uitzendprofessional geboekt, een stijging van 8,1% ten opzichte van 2020. Het slagingspercentage is met ruim 66% vergelijkbaar met voorgaande jaren.
Het totaal aantal vragen is per 1-1-2021 aangepast en dat is te merken, want we zien dat deelnemers vaker dan voorheen de cao gebruiken. Ook houden ze meer tijd over aan het eind van het examen. 

Opvallend was de flinke stijging van het aantal examens voor de Backofficeprofessional. De behoefte aan dit examen groeit al een tijdje. Dit past bij de toenemende adviesrol van de backofficeprofessional en de nauwere samenwerking met de intercedent. Als beiden kunnen vertrouwen op actuele kennis van wet- en regelgeving, vergroot dat het onderlinge begrip en verloopt de samenwerking efficiënter. 

“Werkgevers zien de waarde van het diploma in. Zeker in een hevig concurrerende markt is certificering van de front- én de backoffice een uitstekende manier om je als bureau én werknemer te onderscheiden van anderen”, licht Barbara Kramer, manager SEU, toe. 

Door de lockdowns werden er minder mondelinge examens afgenomen. Daarnaast is er een verschuiving van het mondeling examen in het Pools naar het schriftelijke examen in het Pools, dat sinds vorig jaar mogelijk is.  

Hoewel we qua aantallen nog niet op een pre-corona niveau zitten, zijn we blij dat werkgevers en werknemers ook in deze tijd de waarde inzien van externe toetsing van kennis van wet- en regelgeving. 

Terug naar nieuws

Recente berichten

Toetselement optimaliseert kennisopbouw en ontwikkeling

In een wereld die voortdurend evolueert en waarin het bijhouden van kennis essentieel is, speelt permanente educatie (PE) een centrale rol voor werkende professionals, vooral in dynamische sectoren zoals de flexbranche. Om de effectiviteit van leeractiviteiten te vergroten en daadwerkelijke kennisoverdracht te meten heeft SEU een toetselement opgenomen in het PE kader. Lees in dit artikel over het belang van deze voorwaarde en de voordelen ervan voor zowel professionals als werkgevers in hun streven naar continue professionele groei.

Lees verder »

“Scholing is geen kostenpost maar een investering”

Als professionals in de uitzendbranche weten we allemaal hoe belangrijk scholing is. Maar waarom is het eigenlijk zo cruciaal? Barbara Kramer benadrukt de waarde van opleiden in een gesprek met Wim Davidse: scholing is niet alleen een kostenpost, maar vooral een slimme investering in het succes en groei van je bedrijf. Benieuwd naar de inzichten en visie van Barbara?

Lees verder »

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.