Resultaten 2023: flinke groei in aantal examens ondanks uitdagingen op de markt

Trots kunnen we melden dat ondanks de vele uitdagingen waar onze markt mee te kampen heeft, we een aanzienlijke toename zien in het aantal afgenomen examens. De focus op opleiding, ontwikkeling en het actueel houden van kennis blijft hoog op de agenda staan.  

Resultaten SEU-examens 2023 

Hieronder vind je een samenvatting van de examenaantallen: 

SEU-examen 

2022 

2023 

Uitzendprofessional 

2.828 

3.109 

Uitzendprofessional Pools 

122 

207 

Backofficeprofessional 

267 

278 

De mondelinge examens zijn in lijn gestegen met het totale aantal examens. De groei van het SEU-examen Uitzendprofessional Pools heeft geleid tot de implementatie van het online examen Pools. In het vierde kwartaal 2023 hebben we een licht herstel gezien in de slagingspercentages, waardoor we het jaar konden afsluiten met een gemiddeld slagingspercentage van 60% (Uitzendprofessional) en een gemiddeld cijfer van een 6.0 (Uitzendprofessional). Ook de slagingspercentages en gemiddelde cijfers van de andere SEU-examens (Uitzendprofessional Pools en Backofficeprofessional) tonen een stijgende trend. 

We hopen dat dit herstel doorzet; tijd en aandacht lijken essentieel. Handige tips vind je in Slagen voor het SEU-examen is een gezamenlijke inspanning.  

SEU blijft continu werken aan haar examens door deze aan te passen op basis van data en wijzigingen in wet- en regelgeving. Naast deze aanpassingen heeft de examencommissie het afgelopen jaar geen substantiële wijzigingen doorgevoerd in het examen. 

Resultaten eerste jaar permanente educatie  

Het eerste jaar van permanente educatie zit erop, en we zijn verheugd het volgende te kunnen melden: 

  • Per 31 december 2023 zijn er 3.059 SEU-gediplomeerden geregistreerd voor permanente educatie.
  • Er zijn 42 erkende leeractiviteiten, waarvan een aanzienlijk aantal maatwerk leeractiviteiten zijn of eigen leeractiviteiten van werkgevers met een intern leeraanbod, zoals een eigen academy. 

We zijn ontzettend trots op het aantal geregistreerde PE-deelnemers. Naast de geslaagden uit 2023 hebben ruim 1.700 SEU-gediplomeerden van vóór 2023 zelf het initiatief genomen om zichzelf te registreren voor PE. Dit laat zien dat medewerkers graag investeren in hun ontwikkeling en dat zij het belang van actuele kennis erkennen. 

Van verschillende werkgevers weten we dat zij permanente educatie via SEU intern willen implementeren. Dit is een prachtige ontwikkeling waar wij graag ondersteuning bij bieden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mario Pellegrom via m.pellegrom@seu.nl. 

We hopen dat opleiders en werkgevers dit jaar nog meer leeractiviteiten laten erkennen, zodat er voldoende keuze is voor deelnemers om permanente educatie in te zetten voor blijvende ontwikkeling en groei. Lees hier meer over in Ontwikkelen als kpi: investeren in de toekomst van je bedrijf. 

Terug naar nieuws

Recente berichten

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.