Waarom SEU ook interessant is als je geen intercedent bent

Femke Smit - ABU

Ik ben Femke Smit, secretaresse bij de ABU. Vanuit het secretariaat hoeven wij de SEU-opleiding niet te doen. Maar, onder het mom van je bent nooit uitgeleerd koos ik ervoor om de opleiding toch te doen – als enige van het secretariaat. Het sluit mooi aan op mijn studie hbo-rechten. En ik vond het helpen om een totaalbeeld van de organisatie te krijgen. De ABU is heel breed en heeft veel werkgroepen en commissies die allerlei onderwerpen tackelen. Door de opleiding heb ik meer inzicht in wat mijn beleidsadviseurs inhoudelijk doen en hoe Doorzaam, de Stichting Perspectief, VNO-NCW etc. verbonden zijn aan de ABU.

Studeren voor het SEU-diploma kostte veel tijd, maar ik heb ervan genoten en het examen met goed gevolg afgesloten. De toegevoegde waarde zit het meeste in mijn verdiepte kennis en daarmee gerichtere ondersteuning van mijn beleidsadviseurs. Zo kreeg ik onlangs wat telefoontjes doorgeschakeld voor de helpdesk. Het leuke daarvan was dat ik het antwoord wist haha. Uiteraard heb ik de helpdesk laten reageren. Toch een trots momentje 😊

Daarnaast biedt de opleiding uiteraard meer inzicht in alledaagse dingen waar veel mensen (werknemers, uitzendkrachten maar ook specifiek werkende moeders) mee te maken hebben. Op deze manier weet je waar je “recht” op hebt.

Kennis is macht

Mijn enthousiasme over de opleiding heeft ertoe geleid dat een collega van mij op Verenigingszaken, ook niet verplicht om de opleiding te volgen, mijn studiemateriaal al geconfisqueerd heeft.  Dat heb ik uiteraard alleen maar toegejuicht.

Kortom: ben je geen intercedent? Dan is het toch een aanrader om deze interessante opleiding te volgen!

 

Femke Smit

Secretaresse ABU

Terug naar nieuws

Recente berichten

Toetselement optimaliseert kennisopbouw en ontwikkeling

In een wereld die voortdurend evolueert en waarin het bijhouden van kennis essentieel is, speelt permanente educatie (PE) een centrale rol voor werkende professionals, vooral in dynamische sectoren zoals de flexbranche. Om de effectiviteit van leeractiviteiten te vergroten en daadwerkelijke kennisoverdracht te meten heeft SEU een toetselement opgenomen in het PE kader. Lees in dit artikel over het belang van deze voorwaarde en de voordelen ervan voor zowel professionals als werkgevers in hun streven naar continue professionele groei.

Lees verder »

“Scholing is geen kostenpost maar een investering”

Als professionals in de uitzendbranche weten we allemaal hoe belangrijk scholing is. Maar waarom is het eigenlijk zo cruciaal? Barbara Kramer benadrukt de waarde van opleiden in een gesprek met Wim Davidse: scholing is niet alleen een kostenpost, maar vooral een slimme investering in het succes en groei van je bedrijf. Benieuwd naar de inzichten en visie van Barbara?

Lees verder »

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.