Focus op goed werkgeverschap dankzij SEU-kennis

Sinds ik ruim een jaar geleden binnenkwam bij YoungCapital heb ik veel geleerd over de werkzaamheden en samenwerking met onze klanten. Naast de commerciële afspraken is wet- en regelgeving hier een groot onderdeel in. Met mijn nieuwe kennis kan ik beter inspelen op de vragen tijdens gesprekken met opdrachtgevers. Sinds ik deze kennis heb, merk ik dat ik mij nog meer kan focussen op goed werkgeverschap vanuit YoungCapital.

Ik kan sindsdien de medewerkers beter inlichten over de rechten die zij hebben. Zoals betaald verlof bij het overlijden van een familielid of het regelen van verlof bij een geboorte. In beide situaties heeft de medewerker iets anders aan zijn hoofd en ben ik blij dat ik hier direct op in kan spelen zonder dat ik de informatie moet opzoeken.
Daarnaast is een klant niet altijd op de hoogte van de rechten van uitzendkrachten. In het geval van contractverlengingen is het fijn om goed op de hoogte te zijn. Je wilt de klant informeren, vroegtijdig inspelen op situaties of makkelijker problemen oplossen mochten die zich voordoen. Hierbij wil je dat de kandidaat in bescherming wordt genomen en de klant goed geïnformeerd wordt.

Naast dat je je kandidaat en de klant goed wil informeren, maakt mijn kennis de gesprekken met externen ook gemakkelijker. Hoewel het niet bij mijn dagelijkse werkzaamheden hoort, is het fijn dat ik duidelijk kan vertellen wat YoungCapital doet en wat het verschil is tussen onze verschillende labels. Bijvoorbeeld het verschil tussen YC NL waarbij we kandidaten uitzenden met in veel gevallen een oproepovereenkomst en YC Next dat trainees detacheert. Door deze kennis kan ik professionaliteit uitstralen als organisatie, maar natuurlijk ook als medewerker, wat mij meer zekerheid geeft in mijn functie en toekomstige loopbaan.

Julia Starke is opleidingscoach bij YoungCapital

Terug naar nieuws

Recente berichten