Focus op goed werkgeverschap dankzij SEU-kennis

Julia Starke, Young Capital

Sinds ik ruim een jaar geleden binnenkwam bij YoungCapital heb ik veel geleerd over de werkzaamheden en samenwerking met onze klanten. Naast de commerciële afspraken is wet- en regelgeving hier een groot onderdeel in. Met mijn nieuwe kennis kan ik beter inspelen op de vragen tijdens gesprekken met opdrachtgevers. Sinds ik deze kennis heb, merk ik dat ik mij nog meer kan focussen op goed werkgeverschap vanuit YoungCapital.

Ik kan sindsdien de medewerkers beter inlichten over de rechten die zij hebben. Zoals betaald verlof bij het overlijden van een familielid of het regelen van verlof bij een geboorte. In beide situaties heeft de medewerker iets anders aan zijn hoofd en ben ik blij dat ik hier direct op in kan spelen zonder dat ik de informatie moet opzoeken.
Daarnaast is een klant niet altijd op de hoogte van de rechten van uitzendkrachten. In het geval van contractverlengingen is het fijn om goed op de hoogte te zijn. Je wilt de klant informeren, vroegtijdig inspelen op situaties of makkelijker problemen oplossen mochten die zich voordoen. Hierbij wil je dat de kandidaat in bescherming wordt genomen en de klant goed geïnformeerd wordt.

Naast dat je je kandidaat en de klant goed wil informeren, maakt mijn kennis de gesprekken met externen ook gemakkelijker. Hoewel het niet bij mijn dagelijkse werkzaamheden hoort, is het fijn dat ik duidelijk kan vertellen wat YoungCapital doet en wat het verschil is tussen onze verschillende labels. Bijvoorbeeld het verschil tussen YC NL waarbij we kandidaten uitzenden met in veel gevallen een oproepovereenkomst en YC Next dat trainees detacheert. Door deze kennis kan ik professionaliteit uitstralen als organisatie, maar natuurlijk ook als medewerker, wat mij meer zekerheid geeft in mijn functie en toekomstige loopbaan.

Julia Starke is opleidingscoach bij YoungCapital

Terug naar nieuws

Recente berichten

Toetselement optimaliseert kennisopbouw en ontwikkeling

In een wereld die voortdurend evolueert en waarin het bijhouden van kennis essentieel is, speelt permanente educatie (PE) een centrale rol voor werkende professionals, vooral in dynamische sectoren zoals de flexbranche. Om de effectiviteit van leeractiviteiten te vergroten en daadwerkelijke kennisoverdracht te meten heeft SEU een toetselement opgenomen in het PE kader. Lees in dit artikel over het belang van deze voorwaarde en de voordelen ervan voor zowel professionals als werkgevers in hun streven naar continue professionele groei.

Lees verder »

“Scholing is geen kostenpost maar een investering”

Als professionals in de uitzendbranche weten we allemaal hoe belangrijk scholing is. Maar waarom is het eigenlijk zo cruciaal? Barbara Kramer benadrukt de waarde van opleiden in een gesprek met Wim Davidse: scholing is niet alleen een kostenpost, maar vooral een slimme investering in het succes en groei van je bedrijf. Benieuwd naar de inzichten en visie van Barbara?

Lees verder »

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.