Belangrijke wijzigingen in het PE-registratiesysteem

Dit voorjaar implementeert SEU een aantal belangrijke wijzigingen in het PE-registratiesysteem (permanente educatie). Zo komt er de mogelijkheid voor werkgevers om groepen werknemers tegelijk te registreren in het PE-systeem. Deze collectieve registratie betekent een aanzienlijke vereenvoudiging van de PE-administratie.  

Collectieve registratie biedt werkgevers de mogelijkheid om groepen vanaf 10 werknemers in één keer te registreren voor permanente educatie. De deelnemers krijgen toegang tot hun persoonlijke account, terwijl de werkgever een collectieve factuur ontvangt.  

Voordelen van collectieve registratie 

Collectieve registratie vermindert het aantal losse facturen en declaraties, en geeft werkgevers de zekerheid dat alle medewerkers zijn geregistreerd in het PE-register, waardoor zij PE kunnen inzetten als Unique Selling Point (USP) én kunnen aantonen dat hun medewerkers up-to-date zijn. 

Bij de collectieve aanmelding controleert het systeem automatisch of deelnemers al geregistreerd zijn voor PE. Is dit het geval, dan worden zij niet opnieuw geregistreerd en worden de registratiekosten voor deze deelnemers niet berekend. 

Kosten en betaalbaarheid 

Permanente educatie is toegankelijk voor iedereen met een SEU-diploma. Deelnemers die vóór 1 januari 2023 zijn geslaagd voor het SEU-examen kunnen zich op dit moment nog gratis registreren voor PE. Ook na de aanpassingen in het systeem blijft de PE-registratie voor gediplomeerden van vóór 1 januari 2023 mogelijk.  

Vanwege de betaalbaarheid van het systeem zullen we de kostprijs voor de PE-registratie in rekening gaan brengen, tegen een tarief van € 15,60 per persoon. Voor dit bedrag zijn de deelnemers gedurende twee jaar geregistreerd. Dit geldt zowel voor individuele als collectieve registraties. Voor deelnemers die op dit moment examen doen zijn de kosten voor PE-registratie verdisconteerd in het examentarief. 

Blijf op de hoogte 

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de aanpassingen in het systeem. De exacte opleverdatum is nog niet bekend, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen. Hebben jullie in de tussentijd vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of kijk op SEU.nl. 

 

Terug naar nieuws

Recente berichten

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.