Met SEU groei je als professional én als mens

Liselotte van der Zeeuw, Luba uitzendbureau

Toen corona uitbrak, werkte ik in de events & hospitality, waar het werk volledig tot stilstand kwam. Ik moest dus iets anders maar wat? “Jij bent sociaal ingesteld, heb je weleens aan de uitzendbranche gedacht,” opperde mijn moeder. Daar ben ik haar tot vandaag dankbaar voor.

Ik werk nu ruim 2 jaar bij Luba. Intercedent zijn is een onwijs sociaal vak, het is echt leuk om mensen te helpen, maar er komt ook veel meer bij kijken dan je zou denken.

Ik kwam gelukkig in een hecht team waar ik met mijn vragen terecht kon. En dat was hard nodig, want ik merkte dat ik als starter regelmatig vragen van kandidaten of klanten niet kon beantwoorden. Ik bereid me graag goed voor, en voordat ik aan SEU begon, kwam ik toch altijd iets tekort. Dan kreeg ik een ingewikkelde vraag over wet- en regelgeving of arbeidsrecht en kon dan gelukkig terugvallen op een senior intercedent die dat wel kon beantwoorden. Ik vertrouwde altijd op het ABU-boekje, maar op een gegeven moment wil je zelfstandig en zelfverzekerd die vragen zelf kunnen beantwoorden.

SEU bleek een feestje 

Bij Luba krijg je gelukkig na 6 maanden de kans om SEU te doen. En dat bleek gewoon een feestje!
Luba werkt met Coen Vendrig, een trainer die ons 3 dagen onderdompelde in alle SEU-kennis en onderwerpen. Natuurlijk was er voorbereiding van de lesstof en huiswerk. Voor mij vielen alle puzzelstukjes op zijn plek toen ik die lessen ging volgen. Eindelijk had ik de benodigde informatie en diepgang!

Ik hoor in de branche weleens dat mensen tegen SEU aanhikken, maar bij Luba is SEU echt een begrip en kijkt iedereen ernaar uit. Dat snap ik nu helemaal, want na die dagen was opeens alles duidelijk. Het werk gaat me makkelijker af, ik hoef niet meer bij een senior collega langs met vragen; ik weet nu bijvoorbeeld zélf precies hoe het zit met Fase B.
We helpen nu ook in deze tijd veel Oekraïners aan werk. We weten hoe we de documentatie op orde moeten krijgen, hoe het zit met de tewerkstellingsvergunning, etc.

Ambitie

Ik ben net senior intercedent geworden. Het uitzendvak blijkt onwijs leuk en uitdagend te zijn. Iedere dag leer je meer en ontwikkel je jezelf als uitzendprofessional; dat had ik voordat ik begon in de uitzendbranche niet verwacht. Toen ik begon had ik al vrij snel een positieve ervaring; je kunt hier het verschil maken voor mensen die al langer werkzoekend zijn. Ik zie mezelf ook echt langer in het uitzendvak werken!

SEU is een springplank naar een verdere toekomst binnen de uitzendbranche. Er gaan heel veel deuren voor je open. Je staat sterker in je schoenen, ook bij klanten en je kunt de sprong maken van junior naar senior. Natuurlijk blijven er vragen open, maar dan is het een kwestie van opzoeken.

Ook privé merk ik dat ik mensen tips kan geven als zij een vraag hebben over hun baan. Het is onwijs behulpzaam. Het brengt je verder. Je groeit echt als professional maar ook als mens.

Liselotte van der Zeeuw is senior intercedent bij Luba uitzendbureau

Terug naar nieuws

Recente berichten

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.