Hoe gaat het met je SEU?  

Sarah Elbers, Adecco

Sarah Elbers, service consultant bij Adecco: ‘hoe gaat het met je SEU?’ is een zin die iedereen in de uitzendbranche ongetwijfeld vaak heeft gehoord. Een zin die mij meerdere keren een ietwat onrustig gevoel gaf. Want je SEU halen, dat was voor mij een moetje vanuit de werkgever. Naast die 40 uur per week werken, moest ik ook nog eens gaan leren over arbeidsrecht en uit mijn hoofd leren welke stappen er werden doorlopen bij de Wet Poortwachter. Daar zat ik toch helemaal niet op te wachten?! 

Het eerlijke antwoord daarop is dan ook nee. Daar zat ik inderdaad niet op te wachten. Maar wat ben ik blij dat ik het uiteindelijk wel heb gehaald. Het is wat aanpoten als je fulltime werkt, maar gelukkig was de lesstof door mijn opleider toegankelijk gemaakt. Ik vond het leuk om alles wat ik leerde, ook gelijk toe te passen in de praktijk. Want de wet- en regelgeving in de uitzendbranche is nogal veelomvattend.
 

Na een halfjaar zwoegen, vele proeftoetsen en enkele momenten van frustratie verder, had ik dan toch eindelijk dat felbegeerde SEUdiploma op zak. 
 

Een wereld van verschil 

Waar ik eerst bijvoorbeeld nog moest opzoeken hoe het nou zit met de verschillende fases kan ik ze nu zonder moeite opsommen. Als ik bij een klant zit kan ik precies uitleggen wat de opties in uitzendovereenkomsten zijn en wat daar de voor- en nadelen van zijn. Ook kan ik een

n uitzendkracht vertellen hoe het nou zit met opvolgend werkgeverschap en wanneer iemand van Fase A naar Fase B gaat. Het is een stukje basiskennis dat ik altijd met mij meedraag. Het voelt goed om (potentiële) klanten en onze uitzendkrachten meteen te kunnen antwoorden op al hun vragen. Het maakt mij zelfverzekerder in mijn werk en ik kan onze klanten de expertise bieden die zij van een consultant van ‘s werelds grootste uitzendbureau mogen verwachten.

 

Sarah Elbers, consultant Adecco
Sarah Elbers: Als ik bij een klant zit kan ik precies uitleggen wat de opties in uitzendovereenkomsten zijn en wat daar de voor- en nadelen van zijn.’

 

 

Terug naar nieuws

Recente berichten

Toetselement optimaliseert kennisopbouw en ontwikkeling

In een wereld die voortdurend evolueert en waarin het bijhouden van kennis essentieel is, speelt permanente educatie (PE) een centrale rol voor werkende professionals, vooral in dynamische sectoren zoals de flexbranche. Om de effectiviteit van leeractiviteiten te vergroten en daadwerkelijke kennisoverdracht te meten heeft SEU een toetselement opgenomen in het PE kader. Lees in dit artikel over het belang van deze voorwaarde en de voordelen ervan voor zowel professionals als werkgevers in hun streven naar continue professionele groei.

Lees verder »

“Scholing is geen kostenpost maar een investering”

Als professionals in de uitzendbranche weten we allemaal hoe belangrijk scholing is. Maar waarom is het eigenlijk zo cruciaal? Barbara Kramer benadrukt de waarde van opleiden in een gesprek met Wim Davidse: scholing is niet alleen een kostenpost, maar vooral een slimme investering in het succes en groei van je bedrijf. Benieuwd naar de inzichten en visie van Barbara?

Lees verder »

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.