Hoe gaat het met je SEU?  

Sarah Elbers, Adecco

Sarah Elbers, service consultant bij Adecco: ‘hoe gaat het met je SEU?’ is een zin die iedereen in de uitzendbranche ongetwijfeld vaak heeft gehoord. Een zin die mij meerdere keren een ietwat onrustig gevoel gaf. Want je SEU halen, dat was voor mij een moetje vanuit de werkgever. Naast die 40 uur per week werken, moest ik ook nog eens gaan leren over arbeidsrecht en uit mijn hoofd leren welke stappen er werden doorlopen bij de Wet Poortwachter. Daar zat ik toch helemaal niet op te wachten?! 

Het eerlijke antwoord daarop is dan ook nee. Daar zat ik inderdaad niet op te wachten. Maar wat ben ik blij dat ik het uiteindelijk wel heb gehaald. Het is wat aanpoten als je fulltime werkt, maar gelukkig was de lesstof door mijn opleider toegankelijk gemaakt. Ik vond het leuk om alles wat ik leerde, ook gelijk toe te passen in de praktijk. Want de wet- en regelgeving in de uitzendbranche is nogal veelomvattend.
 

Na een halfjaar zwoegen, vele proeftoetsen en enkele momenten van frustratie verder, had ik dan toch eindelijk dat felbegeerde SEUdiploma op zak. 
 

Een wereld van verschil 

Waar ik eerst bijvoorbeeld nog moest opzoeken hoe het nou zit met de verschillende fases kan ik ze nu zonder moeite opsommen. Als ik bij een klant zit kan ik precies uitleggen wat de opties in uitzendovereenkomsten zijn en wat daar de voor- en nadelen van zijn. Ook kan ik een

n uitzendkracht vertellen hoe het nou zit met opvolgend werkgeverschap en wanneer iemand van Fase A naar Fase B gaat. Het is een stukje basiskennis dat ik altijd met mij meedraag. Het voelt goed om (potentiële) klanten en onze uitzendkrachten meteen te kunnen antwoorden op al hun vragen. Het maakt mij zelfverzekerder in mijn werk en ik kan onze klanten de expertise bieden die zij van een consultant van ‘s werelds grootste uitzendbureau mogen verwachten.

 

Sarah Elbers, consultant Adecco
Sarah Elbers: Als ik bij een klant zit kan ik precies uitleggen wat de opties in uitzendovereenkomsten zijn en wat daar de voor- en nadelen van zijn.’

 

 

Terug naar nieuws

Recente berichten