Nieuwe vraagvorm met videoanimatie

Met ingang van 1 maart krijgen kandidaten voor het SEU-examen Uitzendprofessional ook een vraag in de vorm van een videoanimatie. Met deze vraagvorm willen wij aansluiten bij ontwikkelingen op het gebied van leren en beeld-denken. De SEU-examens zijn vooral gericht op de toepassing van het geleerde in de praktijk. Dit betekent dat er veel praktijksituaties worden geschetst. Dat brengt veel leestijd met zich mee. Omdat een beeld meer zegt dan woorden, hebben wij deze vraagvorm toegevoegd.

Zo werkt het

In de animatie wordt een praktijksituatie geschetst, waarover je 3 vragen krijgt die elk 1 punt waard zijn. Je kunt het filmpje meerdere keren bekijken. Met de iconen in de benedenbalk kun je het filmpje pauzeren, het volume aanpassen en volledig scherm weergeven. Het totaal aantal vragen in het examen blijft 65. Op de toetslocatie zijn oortjes beschikbaar voor het bekijken van de animatie. Eigen oortjes zijn niet toegestaan.

Evaluatie

Na invoering van deze vraagvorm gaan wij uiteraard monitoren en evalueren, ook in combinatie met de gebruikte examentijd. De oefenvragen voor het SEU-examen bevatten deze nieuwe vraagvorm niet.

Terug naar nieuws

Recente berichten