Nieuwe vraagvorm met videoanimatie

Met ingang van 1 maart krijgen kandidaten voor het SEU-examen Uitzendprofessional ook een vraag in de vorm van een videoanimatie. Met deze vraagvorm willen wij aansluiten bij ontwikkelingen op het gebied van leren en beeld-denken. De SEU-examens zijn vooral gericht op de toepassing van het geleerde in de praktijk. Dit betekent dat er veel praktijksituaties worden geschetst. Dat brengt veel leestijd met zich mee. Omdat een beeld meer zegt dan woorden, hebben wij deze vraagvorm toegevoegd.

Zo werkt het

In de animatie wordt een praktijksituatie geschetst, waarover je 3 vragen krijgt die elk 1 punt waard zijn. Je kunt het filmpje meerdere keren bekijken. Met de iconen in de benedenbalk kun je het filmpje pauzeren, het volume aanpassen en volledig scherm weergeven. Het totaal aantal vragen in het examen blijft 65. Op de toetslocatie zijn oortjes beschikbaar voor het bekijken van de animatie. Eigen oortjes zijn niet toegestaan.

Evaluatie

Na invoering van deze vraagvorm gaan wij uiteraard monitoren en evalueren, ook in combinatie met de gebruikte examentijd. De oefenvragen voor het SEU-examen bevatten deze nieuwe vraagvorm niet.

Terug naar nieuws

Recente berichten

Toetselement optimaliseert kennisopbouw en ontwikkeling

In een wereld die voortdurend evolueert en waarin het bijhouden van kennis essentieel is, speelt permanente educatie (PE) een centrale rol voor werkende professionals, vooral in dynamische sectoren zoals de flexbranche. Om de effectiviteit van leeractiviteiten te vergroten en daadwerkelijke kennisoverdracht te meten heeft SEU een toetselement opgenomen in het PE kader. Lees in dit artikel over het belang van deze voorwaarde en de voordelen ervan voor zowel professionals als werkgevers in hun streven naar continue professionele groei.

Lees verder »

“Scholing is geen kostenpost maar een investering”

Als professionals in de uitzendbranche weten we allemaal hoe belangrijk scholing is. Maar waarom is het eigenlijk zo cruciaal? Barbara Kramer benadrukt de waarde van opleiden in een gesprek met Wim Davidse: scholing is niet alleen een kostenpost, maar vooral een slimme investering in het succes en groei van je bedrijf. Benieuwd naar de inzichten en visie van Barbara?

Lees verder »

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.