PE-punten halen? “Ga er gewoon mee aan de slag en ontdek wat het je oplevert!” – Ervaringen van een deelnemer

Hi allemaal! Ik ben Charmaine Pattiasina en ik werk al een aantal jaar bij WERQ Personeelsdiensten in Hoogeveen. Gestart als backofficemedewerker en nu in de functie van beleidsmedewerker. Een opwindende ontwikkeling staat voor de deur: volgend jaar zullen we permanente educatie organisatiebreed invoeren. Benieuwd naar hoe we dit aanpakken en naar mijn persoonlijke ervaringen met PE-leeractiviteiten? Ik neem je graag mee op mijn reis!

Verschillende leeractiviteiten

Na een mix van klassikale scholingen en e-learnings, blijkt de e-learning mijn favoriet: de stof die behandeld wordt, is vaak herhaling of bijscholing, en die informatie pik ik sneller op via e-learning. Bovendien kan ik zo makkelijker mijn eigen tempo bepalen en hoef ik niet te reizen.

Met PE blijf je op de hoogte én relevant in je vakgebied

Een leeractiviteit is voor mij waardevol als ik overeenkomsten zie tussen de inhoud van de activiteit en de dagelijkse praktijk. Wanneer ik leer over dingen die ik toepas tijdens het uitvoeren van mijn werkzaamheden, vind ik dat vaak interessanter en voelt het waardevol omdat ik er ook direct iets aan heb. De trainingen zorgen ervoor dat ik op de hoogte blijf van actuele ontwikkelingen in mijn vakgebied. Zo leer ik over wijzigingen die ik wellicht mis in nieuwsbrieven. En dat is belangrijk, want in onze branche verandert er veel. Ook doe ik nieuwe inzichten op, of zie ik onderwerpen waar ik meer in wil verdiepen naar aanleiding van een gevolgde training.

Het behalen van PE-punten is voor mij een bevestiging van de kwaliteit van een training. Als er PE-punten te behalen zijn, ga ik ervanuit dat de inhoud relevant is. En dat is tot nu toe altijd het geval geweest!

Future-proof met organisatiebrede PE

WERQ beschikt over het ABU-keurmerk. Dit houdt in dat wij aan een aantal strenge eisen moeten voldoen om onze kwaliteit te borgen. Eén van deze eisen is investeren in de vakbekwaamheid van vaste medewerkers.
Na het behalen van mijn SEU-diploma las ik over permanente educatie en daar werd ik direct enthousiast van. PE werkt voor mij heel motiverend. Het geeft voldoening om punten te halen voor leeractiviteiten, al helemaal als ik daarmee mijn registratie kan behouden en nog belangrijker, mijn kennis up to date houd!

Mijn werkgever stelde voor om PE op te nemen in het opleidingsbeleid voor vast personeel vanaf 2025. Permanente educatie is een goede manier om kennis bij te houden en al helemaal in deze dynamische uitzendbranche waarin we veel te maken hebben met wijzigende cao’s en wet- en regelgeving.  Wanneer het hele team op de hoogte blijft van de actuele wijzigingen, kunnen wij met nieuw opgedane kennis onze dienstverlening blijven professionaliseren en naar een hoger level tillen!

Permanente educatie kennisniveau stijgt

Implementatie van PE

Ik ben net begonnen met het opstellen van een plan voor het nieuwe opleidingsbeleid voor vast personeel. Op voorhand lopen we eigenlijk al tegen één situatie aan en dat is dat het verplicht is om een SEU-diploma te behalen voor deelname aan PE. Eén van mijn collega’s heeft wel een vakgericht diploma en de kennis in huis, maar niet het SEU-diploma. Zij zou graag meedoen aan PE, maar dat kan nu nog niet. Ik hoop dat SEU hier in de toekomst een oplossing voor vindt. 

Tips voor andere werkgevers

Ik zie de voordelen van PE voor zowel mezelf als mijn werkgever. Ik hoop dat SEU werkgevers kan ondersteunen bij de implementatie van PE. Door PE te implementeren blijf je vaste medewerkers ontwikkelen en stimuleer je dat ‘leren’ leuk is. Hiermee verhoog je het werkplezier, de samenwerking, de kennis wat een voordeel kan opleveren ten opzichte van concurrenten en het is ook gewoon gezond!

Mijn tip voor andere werkgevers die PE organisatiebreed willen invoeren: Ga er gewoon mee aan de slag en ontdek wat het je oplevert!

Heb jij de scholingsagenda al ontdekt?

Heel handig is de scholingsagenda. Ik ga altijd naar het kopje ‘permanente educatie’ en bekijk dan de scholingsagenda.

Tip:

De PE-pagina met uitleg voor werkgevers wordt op basis van de feedback van werkgevers regelmatig bijgewerkt. Hier vind je ook nieuwe infographics. Wil je weten wat er wijzigt? Meld je dan aan voor de SEU-update

Terug naar nieuws

Recente berichten

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.