Succesvol studeren: Jens Hak over zijn SEU-examen en professionele groei

 

Jens Hak, begonnen als controller en nu ook salarisadministrateur bij OrangeJobs, heeft onlangs het SEU-examen Backofficeprofessional afgelegd en een uitstekend resultaat behaald. Met een score van maar liefst 8,7 is hij erg tevreden met zijn prestatie. We verrasten hem met een taart en vroegen naar zijn succesverhaal.

Tips voor het studeren
Om zich voor te bereiden op het SEU-examen, heeft Jens de SEU Backoffice professional opleiding gevolgd via Armslag. Deze opleiding kon hij volledig digitaal volgen en bestaat uit zes modules. Voor elke module had Jens ongeveer drie weken de tijd. Hij vertelt hoe dat in zijn werk ging: “Elke module bevat meerdere hoofdstukken met lesstof en oefenvragen, en elke module heeft een afsluitende toets. De structuur die Armslag in de opleiding heeft aangebracht, heeft mij erg geholpen. Zo kon ik op een gestructureerd tempo de stof tot mij nemen. Ik maakte van elk hoofdstuk mijn eigen samenvatting, die de basis vormde voor mijn voorbereiding op het eindexamen. Daarnaast kon ik bij Armslag meerdere oefenexamens maken, waardoor ik goed kon peilen hoe ik ervoor stond en kon wennen aan de verschillende vraagstellingen.”

Voor vakgenoten die momenteel studeren voor het SEU-examen, heeft Jens een aantal tips: “Deel alle examenstof op in kleine stukjes van ongeveer een uur lesstof. Maak hier vervolgens een schema van dat past bij jouw levensstijl en tempo, en houd je vast aan je doelstellingen. Voor mij werkt het maken van een samenvatting erg goed. De kracht zit hem in herhaling.”

De impact op professionele groei
De kennis die Jens heeft opgedaan tijdens het SEU-examen heeft een grote impact gehad op zijn prestaties in zijn huidige functie. Voordat hij bij OrangeJobs begon, had hij geen ervaring in salarisadministratie of de uitzendbranche. Door de voorbereiding op het SEU-examen kon hij zijn kennis vergroten en deze direct toepassen in de praktijk. Hij licht toe: “Ik kon mijn kennis onder andere gebruiken bij het opstellen van kostprijsmodellen, het instellen van StiPP-pensioenen op basis van arbeidsverleden, het berekenen van transitievergoedingen en het uitvoeren van identiteitscontroles.”

Het behalen van het diploma heeft het vertrouwen en de vaardigheden van Jens als professional in de uitzendbranche vergroot. “Het leerproces dat heeft geleid tot het behalen van het diploma heeft mij veel geleerd en bevestigd. Het heeft mij meer context en achtergrondinformatie gegeven bij het waarom we dingen doen zoals we ze doen. Met de vergaarde kennis weet ik ook goed wat te doen als zaken afwijken van het reguliere proces of wanneer er nieuwe vraagstukken binnen de organisatie opspelen. Mijn collega’s komen dan ook altijd naar mij toe voor advies. Het diploma heeft ervoor gezorgd dat ik een gewaardeerde kennisbank ben binnen het team.”

Het belang van blijvend leren
Om zijn kennis up-to-date te houden, maakt Jens gebruik van verschillende methoden. Hij is geabonneerd op nieuwsbrieven binnen de uitzendbranche en leest ook nieuwsbladen zoals Rendement. Daarnaast woont hij jaarlijks congressen en evenementen bij om op de hoogte te blijven van de laatste en geplande wijzigingen. Armslag houdt hem ook op de hoogte van wijzigingen en Jens past zijn samenvatting hierop aan. Ook volgt hij webinars en cursussen aangeboden door SEU en de ABU. Dat levert hem nog PE-punten op ook. Zo blijft hij werken aan zijn eigen ontwikkeling.

Kortom: Jens is een inspirerend voorbeeld voor anderen. Door een goede voorbereiding, toewijding en leergierigheid kun je succes behalen en groeien in de uitzendbranche!

Terug naar nieuws

Recente berichten

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.