Herziening SEU examen uitzendmedewerker

Nieuw: toetstermen met beheersingsniveaus

De eindtermen voor het SEU examen uitzendmedewerker zijn herzien.  Nieuw is dat er ook toetstermen worden geformuleerd. Dit leidt tot een herziening van het examen per 1 november 2018.


Uit evaluatie met flexorganisaties en opleiders blijkt dat de onderwerpen in het SEU examen nog steeds relevant zijn. Kennis van wet- en regelgeving is en blijft essentieel voor een correcte uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden.

Toch kan het altijd een stapje beter en daarom zijn de eindtermen voor het SEU examen uitzendmedewerker opnieuw geformuleerd. Nieuw is dat er toetstermen worden gedefinieerd, die specifieker aangeven wat er over het onderwerp / proces getoetst wordt. Daardoor ontstaat er een evenwichtig examen met een betere spreiding van vragen over de verschillende onderwerpen.
Deze herziene eind- en toetstermen geven opleiders, (potentiële) kandidaten en werkgevers meer inzicht in de onderwerpen die getoetst worden in het examen. Bovendien zijn er per onderwerp beheersingsniveaus toegevoegd. Daarmee ziet de deelnemer op welk niveau hij/zij de specifieke stof moet beheersen: kennis, begrip of toepassen.

 

Invoering herzien examen
De ontwikkeling van toetstermen leidt tot een herziening van het examen. De herziene versie van het examen wordt per 1 november 2018 ingevoerd. Medio juni publiceren we de herziene eind- en toetstermen op onze website.

Houd de nieuwsbrief en social media in de gaten voor het laatste nieuws rondom de herziening van het examen. Nog geen abonnement op de SEUpdate? Meld je hier aan en ontvang als eerste het nieuws over de SEU examens.