Investeren in uw intercedent levert op!

We verwachten veel van de intercedent van tegenwoordig. Marktkennis, branchekennis, kennis van cao’s en wet- en regelgeving. Ze moeten het allemaal weten en daarnaast zijn ze commercieel, zorgen ze voor het inkomen van tientallen gezinnen en hebben ze een flinke hoeveelheid mensenkennis. Ook uw opdrachtgever verwacht dat uw medewerkers specialisten zijn. Een toenemende verantwoordelijkheid als werkgever, arbeidsmigranten, anti-discriminatie, de participatietendens, het zijn zomaar wat thema’s die de laatste jaren in belang toenemen. Dit heeft zijn weerslag op de benodigde kennis en vaardigheden van uw uitzendmedewerkers. In de praktijk zien we dat veel intercedenten behoefte hebben aan meer kennis, om zodoende een volwaardig gesprekspartner te zijn voor klant en/of uitzendkracht.

SEU diploma helpt!

Uw intercedent met voldoende bagage op pad sturen levert écht op! De ervaring leert dat mensen met voldoende kennis van zaken meer zelfvertrouwen hebben. De wetenschap dat je over voldoende kennis beschikt om je gesprekspartner écht te kunnen helpen of kritische vragen over je tarief te kunnen pareren, maakt het makkelijker om gesprekken aan te gaan met (potentiële) klanten of uitzendkrachten. Met voldoende kennis zal het voor uw intercedent makkelijker worden om commercieel actief te zijn en/of een goed tarief neer te leggen. Bovendien draagt kennis bij aan uw kwalitatieve bedrijfsvoering. U loopt minder (financieel) risico, omdat uw intercedent bekend is met de van toepassing zijnde wet- en regelgeving . Externe certificering van uw medewerkers – door middel van een SEU diploma – zorgt er tevens voor dat uw organisatie zich positief kan onderscheiden in de sterk concurrerende markt.

Voordelen

  • Kennis is macht! – Meer parate kennis maakt uw intercedente efficiënter en een betere gesprekspartner voor uw klanten en/of uitzendkrachten.
  • Risico beperking – Doordat uw intercedent over voldoende kennis beschikt loopt u minder risico, bijvoorbeeld op het gebied van boetes inzake illegale werknemers of discriminatie of op het gebied van ongewenste contracten door opvolgend werkgeverschap of foutieve toepassing van het fase systeem.
  • Imago – In tijden waarin veel gesproken wordt over malafiditeit in de branche, kunt u aantoonbaar maken dat uw Intercedent op de hoogte is van de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Bovendien is het investeren in de ontwikkeling van uw werknemers een belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap.

Wat moet ik doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw Intercedent op te (laten) leiden tot het SEU-examen. Diverse opleiders bieden avond/dagopleidingen, e-learningtrajecten en/of examentrainingen die de kandidaat klaarstomen voor het SEU-examen. Het daadwerkelijk afleggen van het SEU-examen maakt dat de opgedane kennis ook daadwerkelijk beklijft. Het SEU Examen is zeer praktijkgericht en bestaat voor een groot deel uit toepassingsvragen. Met het examen wordt dus direct getoetst of uw medewerker in staat is het geleerde toe te passen in de praktijk.

Over SEU

De SEU is een branche brede organisatie. In het bestuur zijn zowel de ABU als de NBBU vertegenwoordigd. In het examen zijn vragen opgenomen die van toepassing zijn op beide cao´s. Voor die onderwerpen waarbij het antwoord in de verschillende cao’s afwijkend is, geven kandidaten bij aanmelding aan, of zij voor deze artikelen een NBBU of ABU vraag willen beantwoorden. Onze belangrijkste doelstelling is ‘het leveren van een bijdrage aan de kwaliteit en het niveau van de uitzendbranche.’ Dit doen we door het opstellen en afnemen van examens, duizenden kandidaten zijn u inmiddels voor gegaan.

Terug naar nieuws

Recente berichten

Toetselement optimaliseert kennisopbouw en ontwikkeling

In een wereld die voortdurend evolueert en waarin het bijhouden van kennis essentieel is, speelt permanente educatie (PE) een centrale rol voor werkende professionals, vooral in dynamische sectoren zoals de flexbranche. Om de effectiviteit van leeractiviteiten te vergroten en daadwerkelijke kennisoverdracht te meten heeft SEU een toetselement opgenomen in het PE kader. Lees in dit artikel over het belang van deze voorwaarde en de voordelen ervan voor zowel professionals als werkgevers in hun streven naar continue professionele groei.

Lees verder »

“Scholing is geen kostenpost maar een investering”

Als professionals in de uitzendbranche weten we allemaal hoe belangrijk scholing is. Maar waarom is het eigenlijk zo cruciaal? Barbara Kramer benadrukt de waarde van opleiden in een gesprek met Wim Davidse: scholing is niet alleen een kostenpost, maar vooral een slimme investering in het succes en groei van je bedrijf. Benieuwd naar de inzichten en visie van Barbara?

Lees verder »

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.