Hoe ik binnen no time groeide in mijn rol van intercedent

Lotte Smeets, intercedent bij Tempo Team

Klanten beschikken doorgaans niet over informatie en kennis van de uitzendbranche. Ik krijg vaak vragen over welke arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn op de flexkracht (die van de opdrachtgever, of toch niet?) en de rechten van de flexkracht. Een opdrachtgever mag van mij als intercedent verwachten dat ik hen als HR-partner kan adviseren. Dat was een behoorlijke uitdaging toen ik net startte.

Ik ben Lotte Smeets, sinds 9 maanden intercedent bij @Tempo Team. Tot voor kort had ik het gevoel dat ik een stuk basiskennis miste. Nu voel ik me veel zelfverzekerder naar de flexkracht én klant toe! Hoe dat zo komt?

Alles viel op zijn plek toen ik de training voor het SEU-examen deed. In het begin vond ik het lastig in te schatten wat die training precies inhield en wat het mij zou brengen. Dankzij mij SEU-diploma (ja, ik heb het gehaald!) ben ik gegroeid in mijn rol. Het is fijn te weten waar de regels die ik moet toepassen in mijn werk vandaan komen. Als ik een flexkracht werf voor een bedrijf, weet ik welke documenten ik moet regelen en checken voordat deze start met zijn baan. Ik weet zelfs wat ik moet regelen bij een flexkracht uit het buitenland. Hierover kan ik de opdrachtgever nu met zelfvertrouwen adviseren!
Ook kan ik de flexkrachten beter begeleiden in de beginfase van hun nieuwe baan. Ik weet wat er van hen en van ons als uitzendbureau verwacht wordt. Als de flexkracht een vraag heeft kan ik direct antwoord geven, zonder dat er een lange tijd voorbij gaat. Ik hoef mijn collega’s niet om hulp te vragen of info op te zoeken in een kennisbank en dit scheelt mij tijd.

Al met al heeft SEU mij enorm geholpen om te groeien in mijn rol als intercedent. Waar ik eerder gaten had in de kennis in de uitzendbranche, heb ik nu een sterke basis. Dát is wat SEU met je doet!

Terug naar nieuws

Recente berichten

Telefoonstoring

Helaas is er een landelijke storing bij Vodafone, waardoor wij telefonisch niet bereikbaar zijn. Probeer het later nog eens, of mail je vraag naar  info@seu.nl.

Lees verder »

Online proctoring en permanente educatie

Met hulp van een aantal deelnemers die 3 jaar geleden het SEU-diploma haalden, hebben we onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van online proctoring.
De resultaten geven ook aanvullende inzichten over het nut en de noodzaak van permanente educatie en de invulling daarvan.

Lees verder »

Vacature lid examencommissie

Vacature lid examencommissie Sta je open voor een leuke én uitdagende part-time functie voor ongeveer 25 dagen per jaar, die ook op zzp-basis is uit te voeren? Heb

Lees verder »
Corona updatte

Maatregelen i.v.m. Corona virus

Aanpassingen examinering i.v.m. Coronavirus Update 7-10-2021: Op de locaties verandert het volgende: Zorg ervoor dat je 15 minuten voor het examen aanwezig bent. De wachtruimtes

Lees verder »