Hoe ik binnen no time groeide in mijn rol van intercedent

Lotte Smeets, intercedent bij Tempo Team

Klanten beschikken doorgaans niet over informatie en kennis van de uitzendbranche. Ik krijg vaak vragen over welke arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn op de flexkracht (die van de opdrachtgever, of toch niet?) en de rechten van de flexkracht. Een opdrachtgever mag van mij als intercedent verwachten dat ik hen als HR-partner kan adviseren. Dat was een behoorlijke uitdaging toen ik net startte.

Ik ben Lotte Smeets, sinds 9 maanden intercedent bij @Tempo Team. Tot voor kort had ik het gevoel dat ik een stuk basiskennis miste. Nu voel ik me veel zelfverzekerder naar de flexkracht én klant toe! Hoe dat zo komt?

Alles viel op zijn plek toen ik de training voor het SEU-examen deed. In het begin vond ik het lastig in te schatten wat die training precies inhield en wat het mij zou brengen. Dankzij mij SEU-diploma (ja, ik heb het gehaald!) ben ik gegroeid in mijn rol. Het is fijn te weten waar de regels die ik moet toepassen in mijn werk vandaan komen. Als ik een flexkracht werf voor een bedrijf, weet ik welke documenten ik moet regelen en checken voordat deze start met zijn baan. Ik weet zelfs wat ik moet regelen bij een flexkracht uit het buitenland. Hierover kan ik de opdrachtgever nu met zelfvertrouwen adviseren!
Ook kan ik de flexkrachten beter begeleiden in de beginfase van hun nieuwe baan. Ik weet wat er van hen en van ons als uitzendbureau verwacht wordt. Als de flexkracht een vraag heeft kan ik direct antwoord geven, zonder dat er een lange tijd voorbij gaat. Ik hoef mijn collega’s niet om hulp te vragen of info op te zoeken in een kennisbank en dit scheelt mij tijd.

Al met al heeft SEU mij enorm geholpen om te groeien in mijn rol als intercedent. Waar ik eerder gaten had in de kennis in de uitzendbranche, heb ik nu een sterke basis. Dát is wat SEU met je doet!

Terug naar nieuws

Recente berichten

Toetselement optimaliseert kennisopbouw en ontwikkeling

In een wereld die voortdurend evolueert en waarin het bijhouden van kennis essentieel is, speelt permanente educatie (PE) een centrale rol voor werkende professionals, vooral in dynamische sectoren zoals de flexbranche. Om de effectiviteit van leeractiviteiten te vergroten en daadwerkelijke kennisoverdracht te meten heeft SEU een toetselement opgenomen in het PE kader. Lees in dit artikel over het belang van deze voorwaarde en de voordelen ervan voor zowel professionals als werkgevers in hun streven naar continue professionele groei.

Lees verder »

“Scholing is geen kostenpost maar een investering”

Als professionals in de uitzendbranche weten we allemaal hoe belangrijk scholing is. Maar waarom is het eigenlijk zo cruciaal? Barbara Kramer benadrukt de waarde van opleiden in een gesprek met Wim Davidse: scholing is niet alleen een kostenpost, maar vooral een slimme investering in het succes en groei van je bedrijf. Benieuwd naar de inzichten en visie van Barbara?

Lees verder »

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.